WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
De lekkerste Vegan Soesjes die je ooit geproefd hebt!!
- Vegan Desserts
-
1 portie
- 552g koolhydraten

Ingrediënten
Soesdeeg
- 3 gr zout
- 280 ml water
- 187 gr bloem
- 312 gr Just Egg liguid * Of gebruik ander plantaardige eivervangers
- 140 gr plantaardige boter
Citroen Curd
- 500 ml citroensap
- 350 gr suiker deel dit in twee delen
- 500 gr Just egg liguid
- 250 gr plantaardige boter
- 25 gr maiszetmeel
Instructies
Soesdeeg
- Verwarm de oven voor op 350. Kook het water met zout envoeg de bloem toe en meng met het geheel met een houten lepel of rubberen spatel tot er dikke deegbal wordt.
- Doe het deeg in een grote kom met klemmen
- Blijf roeren tot het mengels niet meer stoomt. Peddel tot het deeg niet meer stomenWissel JUST Egg en veganistische boter af tijdens het mengen.
- Eenmaal glad, doe het mengsel in een spuitzak en maak kleine rondjes die niet groter dan een munt en verdeel ze gelijkmatig op een bakplaat.
- Bak ze in de oven voor 8 - 12 minuten. Check pas nadat er 8 minuten voorbij zijn om inzakken te voorkomen. Laat langzaam afkoelen
Citroen Curd
- Verhit citroensap met het eerste deel van 175 gr suiker een pan tot de suiker is opgelost.
- Meng in een aparte kome het tweede suiker (175 g) met JUST Egg of een andere eivervanger, samen met de maïszetmeel en klop dit tot een gladde massa.
- Besprenkel de helft van het hete citroensap in het eimengsel en meng door elkaar Voeg het eimengsel terug in de pan met citroensap
- Klop alles op middelhoog vuur tot de vloeistof dikker wordt.Laat het een volle minuut koken voordat je ze van het vuur haalt.
- Zeef de curd uit de pan of kom, dek af en koel af.
- Doe het in een spuitzak en steek het mengels in het bladerdeel van de soesjes
Wie kent ze niet. De soesjes. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert!! Met dit simpele recept kan jij deze Vegan soesjes in een handomdraai maken.
Wat zijn soesjes?
Ze komen in verschillende vormen voor. Je hebt de kleine bolletjes. Maar ook de grote soezen. Denk maar de Bossche Bol.
Dit kleine en meestal ronde gebakje wordt gemaakt van gemaakt van kookdeeg en is gevuld met slagroom, custard en room of ijs.
Wist je dat het recept voor de soesjes al bestond in de 16e eeuw?
De naam is ontleend aan het Franse ‘pâte à choux’ (soezendeeg) omdat het gebakken omhulsel met enige verbeelding lijkt op een bloemkool.
Het oorspronkelijke recept veranderde naarmate de jaren verstreken, toen de kunst van de banket zich begon te ontwikkelen. En ook wij hebben het recept verder doorontwikkeld naar een Vegan variant.
En dat binnen 1 uur!
Dat wordt smullen.
Trek in meer zoetigheden voor bij de thee?
Hier hebben we een mooie top 8 met de beste vegan taarten waarmee je aan de slag kunt gaan. En als je meer voor iets kleiners wilt gaan, dan kan je altijd een hap nemen in deze super lekkere cupcakes!
Rate dit recept
Ziet er goed uit! Ik wil het vanavond maken, maar vraag me af hoeveel boter er in het soesendeeg moet? Dat staat niet aangegeven
HAllo Vicky,
Wat onzettend leuk. De hoeveelheid boter voor het deeg is 140 gr. Deze is waarschijnlijk met het updaten van de website komen te vervallen.
Goed dat je het even aangeeft. Dit gaan we meteen toevoegen.
Succes met het bakken!!
Groeten,
HV team