Heerlijke stevige zoete aardappelsoep voor koude avonden

Snel te maken, vullend en lekker. Dit soepje houd je prima warm op een koude avond.
  • Vegan Lunch
  • 2
  • 34g koolhydraten
zoete aardappel soep in witte kommetjes op een plank 34g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortelen
  • 50 gram bloemkool
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 vegan bouillon blokje
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 lente-ui

Instructies

  • Schil de ui, knoflook en gember. Snijd ze fijn en fruit in wat olie in een soeppan.
  • Was de zoete aardappel, wortel en bloemkool en snijd in grove blokken. Voeg toe aan de pan en vul aan met genoeg water, zodat de zoete aardappel en wortel onder het wateroppervlak komen.
  • Voeg de bouillon en kruiden toe. Laat vervolgens 20 minuten zacht koken.
  • Haal de pan van het vuur en blend de inhoud tot een soep. Voeg eventueel extra water toe als het te dik is.
  • Hak de lente-ui fijn en garneer hiermee de soep voor het serveren.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
zoete aardappelsoep
Hoeveelheid per portie
Calories 159 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 2g3%
Carbohydrates 34g11%
Protein 4g8%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

De vegan keuken zit vol heerlijke en soms ingewikkelde recepten met moeilijke ingrediënten. Soms wil je toch ook makkelijk en snel een lekker gerecht op tafel zetten! Deze zoete aardappelsoep heb je in no-time op tafel. Het is erg vullend, lekker verwarmend en perfect voor koude avonden.

Zoete aardappel is dat niet gewoon een hoop koolhydraten? Is dat wel zo gezond?

Een zoete aardappel (of bataat) is dus niet een gewone aardappel en zou je ook niet hiermee moeten vergelijken. Já, de bataat bestaat wel ook uit voornamelijk koolhydraten net als de aardappel, maar dat maakt het niet meteen slecht. het zijn namelijk complexe koolhydraten die langzamer worden afgebroken. Dit zorgt ervoor dat je niet zo’n bloedsuikerpiek krijgt zoals bij simpele koolhydraten (van bijvoorbeeld gewone aardappelen of witbrood e.d.) en dat je er langzaam en stabiel energie van krijgt.

Daarnaast zit zoete aardappel vol met vezels, vitaminen (vitamine A, C en B6), mineralen (kalium en mangaan) en antioxidanten. Wij raden het dus wel aan om vaker zoete aardappel te eten! Voedzaam en lekker, wat wil je nog meer? Wil je meer weten over hoe het ook al weer zat met koolhydraten lees dan dit artikel over koolhydraten in een vegan dieet!

Lekker zo die zoete aardappelsoep, maar wat kan ik hier nog meer van maken?

Wij houden wel van een goede soep! Maar zoete aardappel is zo veelzijdig, je kunt het gemakkelijk en snel eten zoals gepoft in de magnetron. Ook kun je er een burger van maken en deze eten als een vleesvervanger, of wat dacht je van taart?! Deze glutenvrije zoete aardappeltaart zal je verrassen!

 

4 van 1 stem
Afdrukken

zoete aardappelsoep

Snel te maken, vullend en lekker. Dit soepje houd je prima warm op een koude avond.

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands
Trefwoord makkelijk, soep, zoete aardappel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2
calorieën 159 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortelen
  • 50 gram bloemkool
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 vegan bouillon blokje
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl kaneel
  • 2 lente-ui

Instructies

  1. Schil de ui, knoflook en gember. Snijd ze fijn en fruit in wat olie in een soeppan.

  2. Was de zoete aardappel, wortel en bloemkool en snijd in grove blokken. Voeg toe aan de pan en vul aan met genoeg water, zodat de zoete aardappel en wortel onder het wateroppervlak komen.

  3. Voeg de bouillon en kruiden toe. Laat vervolgens 20 minuten zacht koken.

  4. Haal de pan van het vuur en blend de inhoud tot een soep. Voeg eventueel extra water toe als het te dik is.

  5. Hak de lente-ui fijn en garneer hiermee de soep voor het serveren.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie