Vegan curry: massaman met flespompoen

Massaman is een rijke volle maar milde curry, de flespompoen en kikkererwt zijn dan ook vol, zacht en een zoetige aanvulling.
  • Vegan Diner
  • 6
  • 30g koolhydraten
30g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 400 ml Kokosnootmelk
  • 60 gram Massaman curry pasta Let erop dat er geen dierlijke ingrediënten inzitten!
  • 1 grote Flespompoen
  • 400 gram Kikkererwten Uit blik of pot is prima
  • 1 uit fijn gehakt
  • 250 gram boerenkool Hapklaar
  • 120 gram pinda
  • 3 bosui fijn gehakt

Instructies

  • Pak een grote pan en doe de kokosmelk erin samen met de currypasta, goed verwarmen zodat de pasta zich goed vermengt met de kokosmelk.
  • Doe de kikkererwt, pompoen en ui erbij en laat het garen in het vocht op een laag vuur voor ongeveer 12 minuten.
  • Roer de boerenkool erbij zodat die ook een beetje zacht word (binnen een minuut wel klaar)
  • Portioneer in kommetjes en garneer met pinda en bosui
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan curry massaman met flespompoen en kikkererwt
Hoeveelheid per portie (300 g)
Calories 305 Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 17g26%
Saturated Fat 6g38%
Sodium 266mg12%
Potassium 533mg15%
Carbohydrates 30g10%
Fiber 7g29%
Sugar 9g10%
Protein 11g22%
Vitamin A 6052IU121%
Vitamin C 54mg65%
Calcium 129mg13%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Massaman: een milde maar volle vegan curry lekker met flespompoen

Wie houd er nou niet van vegan curry? De Indiaase keuken heeft het goed bekeken. Naast dat veel gerechten traditioneel vegetarisch of zelfs veganistisch zijn ze ook nog goed in balans qua voedingstoffen. Veel groentes, granen en peulvruchten dus. Wie ooit in India is geweest weet dat India het land van de geuren is, qua eten zijn dat heerlijke intense kruidenmelanges waar elke familie z’n eigen geheime recept van heeft.

Wat kun je nog meer maken behalve pompoencurry?

Deze vegan curry maken we met flespompoen super gezond, een goede manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen. Maar ook vanwege de vezels en de juiste koolhydraten. Is het weer pompoenen tijd en ben je opzoek naar meer pompoen recepten? Probeer ook onze Vegan pasta pompoen spaghetti!

Wij zijn super fan van kikkererwt!

Als we de kans krijgen ergens kikkererwt in te doen, dan doen we dat! Zo is kikkererwt heerlijk in een vegan curry, maar je kunt er zoveel meer mee! Ik leerde kikkererwt eten toen ik hummus ontdekte. Maar kwam er snel achter dat je veel meer kunt doen met kikkererwt, én dat kikkererwt propvol eiwit zit! We hebben laatst nog een visvervanger gemaakt van kikkererwt, lees hier ons vegan kikkererwt tonijn recept!

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Vegan curry massaman met flespompoen en kikkererwt

Massaman is een rijke volle maar milde curry, de flespompoen en kikkererwt zijn dan ook vol, zacht en een zoetige aanvulling.

Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Indian
Trefwoord curry, eiwit, kikkererwt, massaman, pompoen, vegan curry
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 6
calorieën 305 kcal

Ingrediënten

  • 400 ml Kokosnootmelk
  • 60 gram Massaman curry pasta Let erop dat er geen dierlijke ingrediënten inzitten!
  • 1 grote Flespompoen
  • 400 gram Kikkererwten Uit blik of pot is prima
  • 1 uit fijn gehakt
  • 250 gram boerenkool Hapklaar
  • 120 gram pinda
  • 3 bosui fijn gehakt

Instructies

  1. Pak een grote pan en doe de kokosmelk erin samen met de currypasta, goed verwarmen zodat de pasta zich goed vermengt met de kokosmelk.

  2. Doe de kikkererwt, pompoen en ui erbij en laat het garen in het vocht op een laag vuur voor ongeveer 12 minuten.

  3. Roer de boerenkool erbij zodat die ook een beetje zacht word (binnen een minuut wel klaar)

  4. Portioneer in kommetjes en garneer met pinda en bosui

Orly Vlot

Hoi, Orly hier, Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op mijn website: www.vakervegan.nu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie