WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Healthy Spicy Indiase curry kikkererwtenburger
- Vegan Diner
-
7
- 19g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 gram kikkererwt uit blik
- 45 gram Havermoutvlokken
- 40 gram kikkererwtmeel of gewoon meel
- 4 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 tl komijn
- 1 tl Massaman curry pasta of curry kruiden
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 el citroensap
- 1 el pindakaas 100% pinda's
- 4 bladeren boerenkool fijn gehakt
- 30 gram zonnebloemzaad
- 30 gram rozijnen
- 2 el plantaardige olie
Instructies
- Blend de kikkererwten met de rozijnen fijn.
- Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een kom en meng goed.
- Maak burgers van de mix. Bedek de buitenkant met wat meel.
- Bak de burgers aan beide zijdes tot mooi bruin, ongeveer 5 minuten per zijde,
- Je kunt deze burgers mooi serveren als bijgerecht bij een curry. Of kleed ze aan met sla, tomaat en een broodje tot volwaardige burger!
Heb jij onze vegan curry gemaakt, maar wil je nog een bijgerecht? Dit is echt een lekkere kikkererwtenburger! Lichtpittig, kruidig en net even iets anders! Maar dit is ook lekker op een broodje hoor, met wat avocado en vegan mayo misschien?
Kikkererwt zo oud als de menselijke beschaving zelf?
Als ik aan curry en kikkererwt denk, denk ik aan India, maar wist je dat die kikkererwt vanuit Anatolië via de handelsroutes in India terecht is gekomen. De kikkererwt is namelijk al 8.000 jaar oud! Er word dan ook al minstens net zo lang traditioneel hummus en falafel gemaakt, nog twee van die vegan recepten die niet weg te denken zijn! Het is ook niet gek dat we al zolang kikkererwt verbouwen, die is namelijk super gezond! Vol met eiwit, lang houdbaar, en dan kun je er ook nog een super lekkere kikkererwtenburger van maken! Wat wil je nog meer?
Wij houden echt van burgers, stevig, vullend, en zo divers! Check onze top 4 burger recepten hier!
Rate dit recept
Ik kan ze niet omdraaien zonder dat ze stuk gaan