Healthy Spicy Indiase curry kikkererwtenburger

Niet te pittig, maar wel lekker kruidig, even iets anders met deze curry kikkererwten burgers! Spice things up met deze lekkere eiwitbommen!
  • Vegan Diner
  • 7
  • 19g koolhydraten
curry kikkererwtenburger vega burger 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwt uit blik
  • 45 gram Havermoutvlokken
  • 40 gram kikkererwtmeel of gewoon meel
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl Massaman curry pasta of curry kruiden
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 el pindakaas 100% pinda's
  • 4 bladeren boerenkool fijn gehakt
  • 30 gram zonnebloemzaad
  • 30 gram rozijnen
  • 2 el plantaardige olie

Instructies

  • Blend de kikkererwten met de rozijnen fijn.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een kom en meng goed.
  • Maak burgers van de mix. Bedek de buitenkant met wat meel.
  • Bak de burgers aan beide zijdes tot mooi bruin, ongeveer 5 minuten per zijde,
  • Je kunt deze burgers mooi serveren als bijgerecht bij een curry. Of kleed ze aan met sla, tomaat en een broodje tot volwaardige burger!
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Curry kikkererwten burger
Hoeveelheid per portie
Calories 128 Calories from Fat 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 4g6%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 9mg0%
Potassium 222mg6%
Carbohydrates 19g6%
Fiber 4g17%
Sugar 3g3%
Protein 6g12%
Vitamin A 119IU2%
Vitamin C 2mg2%
Calcium 27mg3%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Heb jij onze vegan curry gemaakt, maar wil je nog een bijgerecht? Dit is echt een lekkere kikkererwtenburger! Lichtpittig, kruidig en net even iets anders! Maar dit is ook lekker op een broodje hoor, met wat avocado en vegan mayo misschien?

Kikkererwt zo oud als de menselijke beschaving zelf?

Als ik aan curry en kikkererwt denk, denk ik aan India, maar wist je dat die kikkererwt vanuit Anatolië via de handelsroutes in India terecht is gekomen. De kikkererwt is namelijk al 8.000 jaar oud! Er word dan ook al minstens net zo lang traditioneel hummus en falafel gemaakt, nog twee van die vegan recepten die niet weg te denken zijn! Het is ook niet gek dat we al zolang kikkererwt verbouwen, die is namelijk super gezond! Vol met eiwit, lang houdbaar, en dan kun je er ook nog een super lekkere kikkererwtenburger van maken! Wat wil je nog meer?

Wij houden echt van burgers, stevig, vullend, en zo divers! Check onze top 4 burger recepten hier!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Curry kikkererwten burger

Niet te pittig, maar wel lekker kruidig, even iets anders met deze curry kikkererwten burgers! Spice things up met deze lekkere eiwitbommen!

WIL JE MIJN 10 RECEPTEN VOOR FEESTJES EN DINEETJES?

Inspireer vrienden en familie met je veelzijdige kookkunsten!

Gang Diner, Hoofdgerecht, Snack, Vegan fastfood
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits
Trefwoord burger, curry, kikkererwt, vleesvervanger
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 7
calorieën 128 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwt uit blik
  • 45 gram Havermoutvlokken
  • 40 gram kikkererwtmeel of gewoon meel
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl Massaman curry pasta of curry kruiden
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 el pindakaas 100% pinda's
  • 4 bladeren boerenkool fijn gehakt
  • 30 gram zonnebloemzaad
  • 30 gram rozijnen
  • 2 el plantaardige olie

Instructies

  1. Blend de kikkererwten met de rozijnen fijn.

  2. Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een kom en meng goed.

  3. Maak burgers van de mix. Bedek de buitenkant met wat meel.

  4. Bak de burgers aan beide zijdes tot mooi bruin, ongeveer 5 minuten per zijde,

  5. Je kunt deze burgers mooi serveren als bijgerecht bij een curry. Of kleed ze aan met sla, tomaat en een broodje tot volwaardige burger!

Orly Vlot

Orly Vlot is het brein achter Happy Vegan. In 2011 werd Orly pescetariër, in 2012 vegetariër, en in 2013 startte hij met 100% plantaardig eten. Veganisme werd in de jaren erna zijn levensstijl; voor de dieren, voor het milieu, maar ook zijn persoonlijke gezondheid. Orly staat graag in de keuken en experimenteert veel met de laatste trendy vegan recepten. Hij heeft ook 10 jaar horeca ervaring; als gastheer, barista en sommelier. Hier heeft hij kennis opgedaan over producten, geleerd over smaakbeleving maar vooral over wat mensen lekker vinden. Zijn interesse in lekker eten breidde zich uit naar interesse in diëtiek en voedingskunde. Zo heeft hij onder andere aan de Universiteit van Wageningen vakken gevolgd, leest hij graag boeken over voeding, en is hij op de hoogte van de laatste statistieken. Vanuit deze ervaringen heeft Orly inmiddels ook meegeschreven aan 6 verschillende boeken. Maar het liefst deelt hij gewoon lekkere recepten waar hij iets leuks over kan vertellen en die dan ook nog vegan zijn. Zo helpt hij mensen een stapje te maken naar een groenere levensstijl.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord