Vegan desserts: een mousse van framboos!

Deze mousse van framboos ziet er vrolijk uit en wij beloven je één ding: je lichaam wordt er blij van. Frambozen zijn namelijk een van de gezondste vruchten op aarde.
  • Vegan Desserts
  • 1 persoon
  • 27g koolhydraten
mousse van framboos is supergezond en heeft zelfs geneeskrachtig werking (1) 27g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 125 gram frambozen
  • 100 ml Alpro cuisine soya
  • 1 el Agavesiroop

Instructies

  • Doe de frambozen in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel.
    TIP: Houd een framboosje of twee apart als garnering!
  • Voeg de helft van de agavesiroop toe en mix nog even door.
  • Klop de room met de andere helft van de siroop luchtig op.
  • Roer de helft van de frambozenpuree voorzichtig door de opgeklopte room en doe dit mengsel in het glaasje of kommetje waarin je het wilt serveren.
  • Leg hier voorzichtig de overgebleven frambozenpuree op en zet je mousse in de koelkast.
  • Laat minimaal twee uur opstijven. Je kunt de mousse direct serveren als je deze na twee uur (of een nachtje, it's up to you) uit de koelkast haalt.
  • Garneer eventueel met de frambozen die je apart hebt gehouden :)
    TIP: Ook lekker met een blaadje verse munt!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Mousse van framboos: snel en eenvoudig!
Hoeveelheid per portie
Calories 204
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Carbohydrates 27g9%
Protein 2g4%
Vitamin C 32.8mg40%
Calcium 31mg3%
Iron 0.9mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Oi oi oi wat issie lekker: deze eenvoudige mousse van framboos! Echt een heerlijk vegan desserts.

Zijn frambozen gezond?

Ja! Deze rode toppertjes zijn gezond voor je lichaam en voor het milieu. Je kunt ze namelijk gewoon in je eigen tuin kweken, of kopen in het seizoen. Dat is ook nog eens ‘healthy’ voor je portemonnee.

Daarnaast bevat de framboos ontelbaar veel vitaminen en een aantal complexe mineralen. Hij zit vol vitamine C, A, E, K èn B en bevat een hoge dosis ijzer, koper, calcium en magnesium.

En dat allemaal in dat kleine rode vruchtje!

Een geneeskrachtig fruit

En dat is nog niet alles. Frambozen helpen namelijk tegen allerlei (ernstige) kwalen. Zo hebben ze een zeer sterke ontstekingsremmende werking die in het bijzonder werkt tegen verouderingsziekten en auto-immuun ziekten zoals artritis, hartfalen, huidziekten en verschillende soorten kanker.

Frambozen en afvallen: een goede combinatie

Daarnaast bevatten ze een stofje dat de metabolismen in vetcellen activeert zodat je sneller gewicht zult verliezen. Dit stofje houdt suikerwaarden op peil en is daardoor een super hulp voor mensen met diabetes type 2.

Vegan desserts als gezond snoepen…

… eet frambozen! Je snackt ze makkelijk uit het handje, maar ze zijn ook heerlijke in smoothies, salades of desserts. Wat dacht je van deze heerlijke (en makkelijke) frambozen chia pudding?!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Mousse van framboos: snel en eenvoudig!

Deze mousse van framboos ziet er vrolijk uit en wij beloven je één ding: je lichaam wordt er blij van. Frambozen zijn namelijk een van de gezondste vruchten op aarde.

Gang Dessert, Ontbijt
Keuken American, Amerikaans, Nederlands
Trefwoord agave, alpro, framboos, mousse
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 204 kcal

Ingrediënten

  • 125 gram frambozen
  • 100 ml Alpro cuisine soya
  • 1 el Agavesiroop

Instructies

  1. Doe de frambozen in een keukenmachine en pureer ze tot een glad mengsel.

    TIP: Houd een framboosje of twee apart als garnering!

  2. Voeg de helft van de agavesiroop toe en mix nog even door.

  3. Klop de room met de andere helft van de siroop luchtig op.

  4. Roer de helft van de frambozenpuree voorzichtig door de opgeklopte room en doe dit mengsel in het glaasje of kommetje waarin je het wilt serveren.

  5. Leg hier voorzichtig de overgebleven frambozenpuree op en zet je mousse in de koelkast.

  6. Laat minimaal twee uur opstijven. Je kunt de mousse direct serveren als je deze na twee uur (of een nachtje, it's up to you) uit de koelkast haalt.

  7. Garneer eventueel met de frambozen die je apart hebt gehouden 🙂

    TIP: Ook lekker met een blaadje verse munt!

Veerle de Boer

Ik maak me zorgen. Om de natuur waarin jij leeft, maar ook om jou. Wist je dat veel gezondheidsklachten te voorkomen zijn door over te stappen op een plantaardig dieet? Bovendien, de wereld om ons heen veranderd en daar kunnen wij samen iets aan doen. Of jij nu vleesloze dag invoert, flex-vegan wordt of er helemaal voor gaat: alle kleine beetjes helpen. Ik help je graag een beetje bewuster te leven. Graag gedaan :)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie