Zelfgemaakte Vegan Glutenvrije Kersentaart

Lekker zelf kersentaart maken, en natuurlijk vegan! Maar vegan en glutenvrij kan soms best een uitdaging zijn, daarom hebben wij deze heerlijke vegan glutenvrije kersentaart!
  • Vegan Desserts
  • 8
  • 31g koolhydraten
glutenvrije taart kersentaart vegan cherrypie 31g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 700 gram kersen ontpit
  • 1 el citroensap
  • 5 el ahornsiroop
  • 3 tl maizena

Deeg

  • 60 gram kokosolie
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram glutenvrij meel
  • 14 el water
  • 1 el kokossuiker optioneel

Instructies

Vulling

  • Kook de kersen samen met de siroop en citroensap ongeveer 20 minuten, tot de sap er goed uit is kunnen lekken.
  • Roer de maizena goed door het geheel, zodra het geheel wat dikker word, haal van het vuur (30 seconden)
  • Laat afkoelen

Deeg

  • Verhit de oven tot 180 graden
  • Doe alle ingredienten (behalve de kokossuiker) in een kom en mix goed tot een stevig deeg, voeg het water er steeds per lepel in zodat het niet te nat kan worden.
  • Doe tweederde van het deeg in een ingevette taartpan drukken tot een stevige bodem
  • Voeg de afgekoelde kersenvulling toe.
  • Rol het overige deeg plat uit, en druk er vormpjes uit.
  • Leg de vormpjes op de taart, besprenkel met kokossuiker.
  • Bak 30 minuten tot goudbruin. Laat een beetje afkoelen voor dat je begint met snijden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Glutenvrije kersentaart
Hoeveelheid per portie
Calories 284 Calories from Fat 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 18g28%
Saturated Fat 7g44%
Sodium 1mg0%
Potassium 194mg6%
Carbohydrates 31g10%
Fiber 6g25%
Sugar 13g14%
Protein 7g14%
Vitamin A 56IU1%
Vitamin C 6mg7%
Calcium 62mg6%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Kersentaart is mijn lievelings fruittaart. Die taart moet natuurlijk vegan zijn (ik krijg altijd complimentjes van mijn vrienden, ook als zij niet vegan zijn) maar wat nou als ik ook glutenvrij eet! Nou simpel, dan maak ik een glutenvrije taart! Deze glutenvrije kersentaart vind ik super lekker.

Kun je als vegan ook glutenvrij leven?

Het korte antwoord is: absoluut! Maar het lange antwoord is wat minder resoluut. Mensen met een glutenintolerantie, of coeliakie moeten gewoon serieus hun dieet aanpassen en opletten op wat ze eten. En als vegan doe je dat natuurlijk ook!

Alleen dan is het wel opeens een stuk moeilijker. Granen zijn namelijk een belangrijke bron van koolhydraten en eiwitten voor vegans. Gelukkig zitten er niet in alle granen gluten; denk bijvoorbeeld aan rijst, sorghum or quinoa. Ook zijn er glutenvrije melen beschikbaar en kun je dus veel dingen zelf maken, en dus glutenvrij en vegan! Zoals deze kersentaart!

Kersentaart en andere vegan taarten!

Kersentaart is natuurlijk echt lekker. Maar we hebben ook heerlijk ander gebak zoals deze chocolade rode bieten fudge of deze super snelle appelcrumble! Altijd goed om wat vegan taart recepten achter de hand te hebben, smakelijk alvast.

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Glutenvrije kersentaart

Lekker zelf kersentaart maken, en natuurlijk vegan! Maar vegan en glutenvrij kan soms best een uitdaging zijn, daarom hebben wij deze heerlijke vegan glutenvrije kersentaart!

Gang Dessert, Taart
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord appeltaart, kersen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 8
calorieën 284 kcal

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 700 gram kersen ontpit
  • 1 el citroensap
  • 5 el ahornsiroop
  • 3 tl maizena

Deeg

  • 60 gram kokosolie
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram glutenvrij meel
  • 14 el water
  • 1 el kokossuiker optioneel

Instructies

Vulling

  1. Kook de kersen samen met de siroop en citroensap ongeveer 20 minuten, tot de sap er goed uit is kunnen lekken.

  2. Roer de maizena goed door het geheel, zodra het geheel wat dikker word, haal van het vuur (30 seconden)

  3. Laat afkoelen

Deeg

  1. Verhit de oven tot 180 graden

  2. Doe alle ingredienten (behalve de kokossuiker) in een kom en mix goed tot een stevig deeg, voeg het water er steeds per lepel in zodat het niet te nat kan worden.

  3. Doe tweederde van het deeg in een ingevette taartpan drukken tot een stevige bodem

  4. Voeg de afgekoelde kersenvulling toe.

  5. Rol het overige deeg plat uit, en druk er vormpjes uit.

  6. Leg de vormpjes op de taart, besprenkel met kokossuiker.

  7. Bak 30 minuten tot goudbruin. Laat een beetje afkoelen voor dat je begint met snijden.

Orly Vlot

Hoi, Orly hier Sinds 2013 Vegan, vader en coach: Tijd om je te inspireren! Lees je met me mee op internet?

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord