WIL JE MIJN 10 BESTE VEGAN BEGINNER RECEPTEN?
Havermoutpap met aardbei en kokossnippers
- Vegan Ontbijt
-
1 persoon
- 14g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 gram Havermoutvlokken
- 125 ml water
- 250 ml sojamelk
- handvol kokossnippers
- handvol el aardbeien
Instructies
- Doe de havermout, water en sojamelk in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken terwijl je af en toe doorroert.
- Laat het daarna nog 15 minuten staan.
- Voeg de kokossnippers en aardbeien toe als garnering.
- Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat ook nu de pap nog zeker 10 minuten staan.
Havermoutpap als voedzaam ontbijt
Ouderwetse havermoutpap is hartstikke voedzaam en makkelijk om te maken. In de tijd dat de pap staat te trekken kun je rustig douchen of andere ochtendrituelen uitvoeren. Ideaal dus! Havermout is in allerlei varianten te koop, de meest goedkope vind je vaak onderin de schappen. Wil je variatie in smaak? Probeer eens een andere plantaardige melk!
Natuurlijk kun je ook experimenteren met verschillende garneringen. Vervang de aardbei en kokos door bijvoorbeeld appel en kaneel, lekker voor in de winter! Het is wel aan te raden om iets van een zoetje toe te voegen in de vorm van fruit of jam. Alleen havermout gaat snel vervelen namelijk.
Havermout is gezond, vegan en makkelijk!
Geen zin om pannetjes vies te maken voor het ontbijt? Havermoutpap is ook op een andere manier klaar maken. Stop de havermout en melk in een kommetje en zet een paar minuten in de magnetron. En klaar is kees! Misschien wel handig om de boel in de gaten te houden, de kans dat de melk te warm wordt en overkookt is aanwezig.
Heerlijk havermout ontbijt, probeer ook dit recept eens! of zin in een ander ontbijtje, wat dacht je van French toast, lekker jezelf verwennen! of lekker vegan pannenkoeken op de zondag ochtend 🙂
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.