Havermout met kokos en cranberrycompote

Met havermout kun je eindeloos variëren. We kunnen ons voorstellen dat dit ontbijtgoedje na verloop van tijd gaat vervelen. Daarom vandaag deze overheerlijke havermout met kokos en cranberrycompote!
  • Vegan Ontbijt
  • 1 persoon
  • 33g koolhydraten
33g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 6,25 gram kokossnippers
  • 62,5 gram cranberrycompote
  • 100 ml kokosmelk light
  • 25 ml water
  • 37,5 gram havermoutvlokken
  • 0,25 tl kaneel
  • 0,5 el witte basterdsuiker

Instructies

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 minuten op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur. Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook. 
  • Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. 
  • Laat 3 minuten al roerend op laag vuur doorkoken. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover. Eet smakelijk!
...
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Havermout met kokos en cranberrycompote
Hoeveelheid per portie
Calories 361 Calories from Fat 234
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 26g40%
Saturated Fat 22g138%
Sodium 36mg2%
Potassium 220mg6%
Carbohydrates 33g11%
Fiber 2g8%
Sugar 24g27%
Protein 3g6%
Vitamin C 2.2mg3%
Calcium 18mg2%
Iron 3.9mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Havermout als ontbijt is een goed begin van de dag: voedzaam en hartstikke lekker!

Zelf havermoutpap maken: altijd 100% veganistisch

Bij Happy Vegan juichen we toe om zo veel mogelijk in eigen keuken klaar te maken. Dat is niet alleen zodat je zeker weet dat iets vegan is, maar ook omdat het vaak een stuk gezonder is (en goed voor je kookkunsten)! Er zijn namelijk tal van ontbijtgranen die bijvoorbeeld honing bevatten – niet vegan en ook niet reuzegezond.

Geen zin of tijd om zelf ontbijtgranen te maken? Kijk dan goed op de verpakking!

De voordelen van havermout

De meeste mensen zullen wel weten dat haver vol zit met goede voedingsstoffen, het is een goede aanvulling op je dagelijks eiwitten, het bevat veel vezels, en het geeft je s’ ochtends de koolhydraten die je nodig hebt om de dag door te komen. Maar wist je ook dat havermout:

  • je kan helpen bij het stoppen met roken?
  • bijdraagt aan een gezond slaappatroon
  • helpt tegen een kater
  • helpt bij waterpokken
  • goed is voor je seksleven
  • goed is voor zwangere vrouwen

Eerlijk gezegd keken wij er ook van op toen we dit lazen. Hup, aan de slag!

Wil je meer inspiratie voor havermout recepten? Bekijk dan hier ons recept voor havermout met aardbei en kokossnippers!

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Havermout met kokos en cranberrycompote

Met havermout kun je eindeloos variëren. We kunnen ons voorstellen dat dit ontbijtgoedje na verloop van tijd gaat vervelen. Daarom vandaag deze overheerlijke havermout met kokos en cranberrycompote!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 361 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 6,25 gram kokossnippers
  • 62,5 gram cranberrycompote
  • 100 ml kokosmelk light
  • 25 ml water
  • 37,5 gram havermoutvlokken
  • 0,25 tl kaneel
  • 0,5 el witte basterdsuiker

Instructies

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 minuten op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur. Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook. 

  3. Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. 

  4. Laat 3 minuten al roerend op laag vuur doorkoken. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover. Eet smakelijk!

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord