Havermoutpap met aardbei en kokossnippers

Havermoutpap met kokos en verfrissend fruit. Aardbei voor in de zomer of bosbes in de winter, banaan het hele jaar door? Wat is jouw favoriete fruit voor bij het ontbijt?
  • Vegan Ontbijt
  • 1 persoon
  • 14g koolhydraten
14g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 50 gram Havermoutvlokken
  • 125 ml water
  • 250 ml sojamelk
  • handvol kokossnippers
  • handvol el aardbeien

Instructies

  • Doe de havermout, water en sojamelk in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken terwijl je af en toe doorroert. 
  • Laat het daarna nog 15 minuten staan. 
  • Voeg de kokossnippers en aardbeien toe als garnering.
  • Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. 
  • Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat ook nu de pap nog zeker 10 minuten staan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Havermoutpap met aardbei en kokos
Hoeveelheid per portie
Calories 148 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 5g8%
Sodium 133mg6%
Potassium 352mg10%
Carbohydrates 14g5%
Fiber 1g4%
Sugar 6g7%
Protein 8g16%
Vitamin A 980IU20%
Vitamin C 18mg22%
Calcium 350mg35%
Iron 1.7mg9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Havermoutpap als voedzaam ontbijt

Ouderwetse havermoutpap is hartstikke voedzaam en makkelijk om te maken. In de tijd dat de pap staat te trekken kun je rustig douchen of andere ochtendrituelen uitvoeren. Ideaal dus! Havermout is in allerlei varianten te koop, de meest goedkope vind je vaak onderin de schappen. Wil je variatie in smaak? Probeer eens een andere plantaardige melk!

Natuurlijk kun je ook experimenteren met verschillende garneringen. Vervang de aardbei en kokos door bijvoorbeeld appel en kaneel, lekker voor in de winter! Het is wel aan te raden om iets van een zoetje toe te voegen in de vorm van fruit of jam. Alleen havermout gaat snel vervelen namelijk.

Havermout is gezond, vegan en makkelijk!

Geen zin om pannetjes vies te maken voor het ontbijt? Havermoutpap is ook op een andere manier klaar maken. Stop de havermout en melk in een kommetje en zet een paar minuten in de magnetron. En klaar is kees! Misschien wel handig om de boel in de gaten te houden, de kans dat de melk te warm wordt en overkookt is aanwezig.

Heerlijk havermout ontbijt, probeer ook dit recept eens! of zin in een ander ontbijtje, wat dacht je van French toast, lekker jezelf verwennen! of lekker vegan pannenkoeken op de zondag ochtend 🙂

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Havermoutpap met aardbei en kokos

Havermoutpap met kokos en verfrissend fruit. Aardbei voor in de zomer of bosbes in de winter, banaan het hele jaar door? Wat is jouw favoriete fruit voor bij het ontbijt?

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
rusttijd 15 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 148 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram Havermoutvlokken
  • 125 ml water
  • 250 ml sojamelk
  • handvol kokossnippers
  • handvol el aardbeien

Instructies

  1. Doe de havermout, water en sojamelk in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken terwijl je af en toe doorroert. 

  2. Laat het daarna nog 15 minuten staan. 

  3. Voeg de kokossnippers en aardbeien toe als garnering.

  4. Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. 

  5. Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat ook nu de pap nog zeker 10 minuten staan.

 

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Havermoutpap met aardbei en kokos

Havermoutpap met kokos en verfrissend fruit. Aardbei voor in de zomer of bosbes in de winter, banaan het hele jaar door? Wat is jouw favoriete fruit voor bij het ontbijt?

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
rusttijd 15 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 148 kcal

Ingrediënten

  • 50 gram Havermoutvlokken
  • 125 ml water
  • 250 ml sojamelk
  • handvol kokossnippers
  • handvol el aardbeien

Instructies

  1. Doe de havermout, water en sojamelk in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken terwijl je af en toe doorroert. 

  2. Laat het daarna nog 15 minuten staan. 

  3. Voeg de kokossnippers en aardbeien toe als garnering.

  4. Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. 

  5. Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat ook nu de pap nog zeker 10 minuten staan.

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie