Vegan healthy fluffy pannenkoek van banaan

Gewoon pannenkoek, maar zonder dierlijke producten. Wil jij ze wat platter of een beetje fluffy? Dat kan allebei!
  • Vegan Lunch
  • 8
  • 37g koolhydraten
vegan pannenkoek 37g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 700 ml havermelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olie
  • 200 gram banaan Optioneel (dit maakt 'm voller, vullender en dikker)

Instructies

  • Als je dikke vullende pannenkoeken wilt; blend de banaan met de melk in een mengbeker of kom. Wil je ze wat platter en minder vullend, laat de banaan weg en ga verder met het recept.
  • Bij de bloem  voegt u een beetje melk toe, vermeng dit goed.
  • Voeg steeds om en om bloem en melk toe tot er een dik vloeibaar beslag ontstaat.
  • Doe bakpoeder en zout erbij en meng goed door het beslag heen. 
  • Laat de koekenpan en de olie lang opwarmen op een matig vuur. Dit is belangrijk als je wil dat de eerste pannenkoek al perfect uit de pan glijdt.
  • Blijf herhalen tot je beslag op is!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Vegan pannenkoek
Hoeveelheid per portie
Calories 186 Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 1g2%
Sodium 67mg3%
Potassium 96mg3%
Carbohydrates 37g12%
Fiber 1g4%
Sugar 7g8%
Protein 5g10%
Vitamin A 180IU4%
Calcium 139mg14%
Iron 2.4mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Veganistische pannenkoek

Wat is lekkerder dan een versgebakken pannenkoekje op de zondagmorgen? Inderdaad, een versgebakken vegan pannenkoek op de zondagmorgen! Deze fluffy koeken bevatten meestal koemelk en ei. Maar geen zorgen! Deze kunnen vervangen worden door sojamelk, amandelmelk of havermelk. Het ei kan helemaal weggelaten worden, we kunnen het ei ook vervangen met banaan, dan word de vegan pannenkoek dikker en vullender!

Ben jij opzoek naar de beste vegan ontbijt recepten? Bekijk hier mijn top vegan ontbijt recepten <<
Om ze gezonder te maken zou je de bloem kunnen vervangen door volkoren bloem. Zo zit je sneller vol en krijgen de pannenkoeken een mooie bruine kleur. Ben je een zoetekauw? Serveer het gerecht met vegan slagroom en vers rood fruit. Of chocoladepasta! Wist je dat de meeste goedkope chocopasta’s gewoon veganistisch zijn?

Makkelijk en snel vegan

Geen tijd om ellendig lang in de keuken staan (hoewel dit bijna geen tijd kost)? Maar wel ontzettend veel zin in vegan pannenkoek? No worries, je kunt ook gewoon een normale pannenkoekenmix kopen. Het ei kun je helemaal weglaten, maar we kunnen dit ook vervangen met banaan, maakt het ook lekker zoet. En de melk is vervangbaar door een plantaardige versie. Onze tip: havermelk!

Wat ik ook lekker vind is om zelf croissantjes te maken, probeer dit recept eens! Of lekker wat French toast maken als ontbijt! En als je nog meer rijpe bananen over hebt, maak ook eens een lekkere bananen brood!

 

3.6 van 15 stemmen
Afdrukken

Vegan pannenkoek

Gewoon pannenkoek, maar zonder dierlijke producten. Wil jij ze wat platter of een beetje fluffy? Dat kan allebei!

Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken American, Amerikaans, Amerikaans/Brits, hollands, Nederlands
Trefwoord pannenkoek
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8
calorieën 186 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 700 ml havermelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olie
  • 200 gram banaan Optioneel (dit maakt 'm voller, vullender en dikker)

Instructies

  1. Als je dikke vullende pannenkoeken wilt; blend de banaan met de melk in een mengbeker of kom. Wil je ze wat platter en minder vullend, laat de banaan weg en ga verder met het recept.

  2. Bij de bloem  voegt u een beetje melk toe, vermeng dit goed.

  3. Voeg steeds om en om bloem en melk toe tot er een dik vloeibaar beslag ontstaat.

  4. Doe bakpoeder en zout erbij en meng goed door het beslag heen. 

  5. Laat de koekenpan en de olie lang opwarmen op een matig vuur. Dit is belangrijk als je wil dat de eerste pannenkoek al perfect uit de pan glijdt.

  6. Blijf herhalen tot je beslag op is!

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Martine

    Wat superlekkere gezonden pannenkoeken. Ze waren zo lekker dat de slagroom of ander beleg niet nodig was.

  • Martine

    Wat superlekkere gezonde pannenkoeken. Ze waren zo lekker dat de slagroom of ander beleg niet nodig was.

Geef een reactie