Ga terug
+ servings
Citroen Scrones op wit bord op witte achtergrond
Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Citroen Scones Vegan

Citroen Scones
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Breakfast, lunch, Snack
Keuken: Schotse keuken
Porties: 8
calorieën: 250kcal

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 30 gram veganistische boter marganine
  • 4 el agave (veganistisch) ter vervanging van honing
  • 2 el rietsuiker + 1 voor het bestrooien
  • 3 el citroensap
  • 2 el citoen schil
  • 120 ml amandelmelk
  • 2 tl puur vanille extract

Citroen Glazuur

  • 200 gram bakkersuiker
  • 60 ml citroensap
  • 1 el gesmolten boter margarine

Instructies

  • 1. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • 2. Voeg in een middelgrote mengkom bloem, bakpoeder, zout en rietsuiker toe.
  • 3. Snijd in boter tot de boter in kleine klonten zit, gelijkmatig verdeeld in het deeg.
  • 4. Voeg de agave, citroensap, citroenschil, amandelmelk en vanille-extract toe en meng de ingrediënten. Als het deeg te droog is, voeg dan meer melk toe, 1 eetlepel per keer totdat het deeg stijf is. Je wilt niet dat het deeg vloeibaar is.
  • 5. Voeg de deeg toe aan een met bloem bestoven oppervlak en kneed een paar keer. Rol uit in een ronde schijf en verdeel deze in 8 gelijkmatige plakjes. Breng het met een spatel over op een met perkament beklede bakplaat.
  • 6. Strooi rietsuiker over scones (optioneel).
  • 8. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

Het Glazuur:

  • 1. Klop alles samen tot het mengsel verandert in een dik glazuur.
  • 2. Besprenkel dit over de scones en laat het afkoelen.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 3g | Fat: 4g | Iron: 2mg