Ga terug
+ servings
Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes
Recept afdrukken
No ratings yet

vegan quiche

Heerlijke vegan quiche, wij vinden dit super lekker om savond's te eten, maar de volgende ochtend is dit ook nog steeds héél lekker!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd55 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse keuken
Porties: 8
calorieën: 194kcal
Cost: 7

Ingrediënten

  • 400 ml soja room soja keuken van de ah bijvoorbeeld
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram vegan feta violife greek white (of maak zelf)
  • 75 gram cashew
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 el kikkerertwenmeel
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dijon mosterd
  • bladerdeeg genoeg voor een taartbodem, veel bladerdeeg is vegan, maar let op roomboter!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de soja room met het kikkererwtenmeel, bloem, mosterd, zout.
  • Blend de cashew (week ze even van te voren) samen met de knoflook tot een fijne puree.
  • Meng de cashew puree goed met de sojaroom.
  • Pel de ui, snijd fijn en fruit goudbruin, voeg vervolgens de spinazie toe voor 2 minuten.
  • Beleg een taartpan met bladerdeeg, gebruik je losse plakjes overlap ze dan een klein beetje en duw met je vingers de randen stevig aan.
  • Vul de taartpan met de ui en spinazie, giet de sojaroom en cashew mix erover.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel die over de quiche met de ronde kant naar beneden.
  • Snijd de 'feta' in kleine blokjes en verspreid over de quiche.
  • Besprenkel met pijnboompitten.
  • Bak 40-50 minuten tot goud bruin.

Nutrition

Calories: 194kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 5g | Fat: 14g | Iron: 2mg