Ga terug
+ servings
tartaarsaus vegan 2
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Vegan tartaarsaus

Tartaarsaus is echt heerlijk bij visgerechten... niet nodig in de vegan cuisine? Wij denken van wel!
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Gang: dip
Keuken: Franse keuken
Porties: 2
calorieën: 353kcal

Ingrediënten

  • 30 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl appelcider azijn
  • 1/4 tl mosterd
  • 1/4 tl agavesiroop
  • 1/4 tl kala namak of gewoon zout
  • 1 tl citroensap
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 tl dragon
  • 1 tl dille
  • 1 tl bieslook
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl zout
  • 1/4 sjalot

Instructies

  • Blend de 'melk', azijn, mosterd, agave, zout en het citroensap 1 minuut. Voeg dan langzaam tijdens het blenden de olie toe en blend nog 3 minuten tot er een dikke romige massa ontstaat.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en schep goed door. Laat het verder opstijven in de koelkast.

Nutrition

Calories: 353kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 40g