De Top van beste Docu’s in een Rankingslijst

  1. Leestijd 9 min
  2. 28 04 2021
Deel dit bericht

Er bestaan veel verschillende docu’s op het gebied van voeding en de voordelen van een plantaardig dieet. Maar je kan door dat grote bos, soms de bomen niet meer zien. Geen paniek!

Wij hebben speciaal voor jou deze Top beste docu’s Rankingslijst opgesteld. Elke week komen er nieuwe docu’s bij en houden wij bij welke je echt gezien moet hebben en waarom! Zo kan jij makkelijker je kennis verrijken met mooie en “Mind Blowing” docu’s!

1:

Ik denk dat iedereen wel een gedeelte van deze documentaire heeft gezien. Het is niet de fraaiste van de rij. Maar het drukt onze neus op de harde feiten die wij niet te zien krijgen.

Dominion is een Australische docu uit 2018 van Chris Delforce. En wordt gezien als de aller ergste wake up call film aller tijden. Veel mensen zijn hierdoor acuut gestopt met vlees. Het laat zien op welke manieren dieren regelmatig worden mishandeld. Maar het blijft echt niet alleen bij de meest voor de hand liggende sectoren. Want wilde dieren, gezelschapsdieren, amusementsdieren, pelsdieren en dierproeven blijven niet ongemoeid.

Waarom op nummer 1?
Het gehele doel van deze docu is niet alleen puur om te confronteren en om nare beelden op je netvliezen te zetten. De maker wil ons vooral laten nadenken. Wat willen wij zijn? In wat voor wereld willen we leven? En kunnen wij ons dierenliefhebbers noemen, terwijl we stiekem weten wat er achter de schermen gebeurd?

Als je deze film wilt kijken geef ik van te voren een waarschuwing!
Want de beelden zijn heftig en zelfs misselijkmakend zijn. Mocht je de stap liever niet willen zetten om hem te kijken. Dan raden wij je aan onze blog te lezen. Heftig maar wel wat minder heftig dan dat je de daadwerkelijk beelden ziet.

2:

Seaspiracy blauwe golven en witte letters

Seaspiracy is een in 2021 uitgekomen docu van de filmmaker: Ali Tabriziui. In deze docu zoekt hij uit hoeveel invloed wij hebben op het zeeleven. En stuit daarbij op een corrupte wereld die zich achter de commerciële visserij schuilhoudt.

De docu staat voor mij persoonlijk echt aan de top! Ik kom zelf uit een zeemansgezin, waar respect voor de zee en hun bewoners voorop staat. Tonijn was al een grote No, No bij ons. En deze film laat nogmaals zien waarom.

De manier hoe wij ons eten produceren, heeft veel gevolgen op onze aarde. Maar hoe zit het eigenlijk met onze zeeën?

Dit is echt een wake- up call voor iedereen die denkt dat het geen kwaad kan om lekker veel vis te eten. Of denk je dat het beeld van de visserij bestaat uit een Captain Iglo- achtige setting met 1 klein zeilbootje? Die droom is volledig voorbij. En de term “Verantwoorde vis”…. in hoeverre kan dat? En bestaat het wel?

Deze docu laat niet alleen zien hoe corrupt de wereld van de commerciële visserij is. Maar ook hoe wij, door onze honger naar meer en meer vis, onze kansen om klimaatverandering te verminderen weggooien.

Een echte “Must See”! Lees meer over deze docu in onze blog over Seaspiracy.

3:

The Games Changers, tekst met gespierd persoon met gewichten

The Games Changers is een in documentaire uit 2018 van de Oscar-winnende filmmaker Louie Psihoyos. De docu vertelt het verhaal over Special Forces trainer James Wilks, die op zoek gaat naar het optimale dieet voor menselijke prestaties.

Een verhaal over vlees, proteïnen en kracht. Het wordt onder andere gepresenteerd door: James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton, Novak Djokovic and Chris Paul.

Vlees is voor mannen. Zonder vlees kan je nooit aan de top komen. En zonder deze proteïnen, kunnen wij nooit goed functioneren. Wie is er niet met een van deze termen opgegroeid? Maar wist je dat je spieren juist op koolhydraten draaien, die voornamelijk zich in planten bevinden? En dat een broodje pindakaas meer proteïnen bevat dan 300 gram vlees en 3 eieren bij elkaar?

The Games Changers geeft je een geheel nieuwe inkijk op het gebied van proteïnen, vitamine B12, ons presteren en wat vlees werkelijk met ons lichaam doet. En de uitkomsten zijn bizar! Het laat een andere kant van vlees en zuivel zien dat normaal gesproken diep in de schaduwen verborgen blijft.

Dus, als jij denkt dat je alles als wist over proteïnen, dan zal deze docu je op veel punten verassen. Lees snel onze blog over deze docu. Het is letterlijk een echt Games Changer!

4:

Forks over Knifes docu voorkant met mes en vork op houten tafel

Forks over Knives is Amerikaanse documentaire film uit 2011. Het onderzoekt de bewering dat sommige ziekten die ons vandaag de dag treffen, bestreden of zelfs teruggedraaid kunnen worden, door gewoon dierlijke en bewerkte voedingsmiddelen te mijden.

Deze docu kan je zien als een goeie opvolger na The Games Changers. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Niet alleen op het gebied van onze eetgewoontes. Maar ook hoe de voedingsindustrie verschillende dingen gebruikt die ons eten tot een drug maken. Het is ook bizar hoe de belangen van sommige partijen hoger wegen dan de gezondheidsproblemen van de tegenwoordige westerse mens. Die makkelijk te verhelpen zijn door gewoon een gevarieerd plantaardige dieet te volgen.

Zeker de moeite waard! Lees er alles over in de blog en ontdek de waarheid van voeding in Forks over Knives.

5.

The magic pill, titel en een hand met een pil

The Magic Pill is een documentaire van Robert Tate uit 2017. Het gaat over verschillende artsen, patiënten, wetenschappers, chef-koks, boeren en journalisten, die hun mening uiten over het controversiële ketogene- dieet. Hierdoor zouden veelvoorkomende ziekten ingeperkt kunnen worden en de gezondheid verbeteren van mens, dier en de aarde.

Dacht je dat je alles wist over voeding en met name vet? Nou met deze documentaire krijg je een heel ander inzicht. Er wordt tegenwoordig heel erg gehamerd op minder vet eten. Maar is dat wel zo goed voor ons als dat ze ons laten denken?

Want dat betekent dat je ook de goede vetten uitsluit. En dat terwijl die essentieel zijn voor onder andere onze hersenen en spieren. Ook kunnen verschillende ziekten vermindert worden door voeding. Deze verrassende docu focust zich vooral op het Ketogeen dieet. En hoe ook hoe een Vegan lifestyle hiernaar kijkt.

Af en toe is de docu wat kort door de bocht. Vooral over dat koolydraten slecht zijn. Dat hangt natuurlijk af van de soort. Maar de conclusie is heel duidelijk.

6.

cowspiracy aarde en hoofd koe

Cowspiracy: Het Duurzaamheidsgeheim, is een documentaire uit 2014 die de impact van de veehouderij op het milieu onderzoekt. En ook het beleid van enkele milieuorganisaties op dar gebied. De film kijkt naar verschillende milieuproblemen en suggereert dat de dierlijke landbouw de nummer 1 bron van milieuvernietiging is.

Deze docu is een goeie opvolger van Seaspiracy. Cowspiracy laat met duidelijke en schokkende cijfers zien hoeveel impact de vee- industrie en het eten van veel te veel vlees heeft op de wereld. Als je de docu kijkt wil je heel graag antwoord op de vraag: Waarom? Waarom doet niemand er iets aan en blijft het stil? Deze vraag wordt beantwoord met schokkende verhalen en cijfers. Maar het is niet een downer. Het eindigt best positief. Het gaat erom hoe jij nu de keuze gaat maken als je weer in de winkel staat en een pakje vlees in de hand hebt. Cowspiracy is echt de moeite waard. Het zet je aan het denken.

Laat jouw mening horen!

Wij zijn ook heel benieuwd wat jij van deze docu’s vond. Of heb jij een mooie docu die een plekje in onze Rankingslijst? Laat het ons weten op onze facebookpagina van Happy Vegan!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
Ymke

1 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit artikel

Geef een reactie