De ultieme hack om snel meer vezels binnen te krijgen

  1. Leestijd 4 min
  2. 08 11 2022
Deel dit bericht
Vezelrijk voedsel

Wil je als vegan gezond door het leven gaan dan is het van vitaal belang dat voldoende vezels binnenkrijgt.  Gelukkig hoeft dat helemaal niet lastig te zijn om meer vezels binnen te krijgen want groente, fruit en kruiden zitten er vol mee.

Toch snap ik dat je niet elke dag op 5 selderij stengels wilt knagen om aan je groentes te komen. In dit artikel ga ik mijn ultieme hack met je delen om meer vezels binnen te krijgen. 

Hoe krijg ik dan iedere dag voldoende vezels binnen?

Heel erg simpel!

stap 1: Pak een berg met groente, fruit en kruiden

stap 2: Gooi ze in de (vacuüm)blender

stap 3: Druk op de knop

Stap 4: Profit??😉

Het voordeel van deze uiterst simpele aanpak is dat je een concentraat maakt van alle groente, fruit en kruiden die je in de blender (of slowjuicer gooit).

En geloof mij… Je lichaam zal je ervoor bedanken!

Je ervaart meer energie, krijgt een gladdere huid en rekent af met hardnekkig vet rondom billen en buik💪

Gebruik een (vacuüm)blender voor meer vezels.

Vezels binnenkrijgen door smoothies
slowjuicer

Een blender is een uitermate geschikt keukengereedschap voor elke vegan die zijn gezondheid lief heeft.

Koop echter wel een blender met voldoende vermogen. Ik heb mijn blender meerdere keren gemolt omdat hij te weinig kracht had. Wees daarom niet zuinig en koop een kwalitatief goede blender.

Het voordeel van een vacuümblender is dat je lucht uit de blender kan zuigt waardoor er minder oxidatie optreed, minder wrijving en dus minder hitte.

Het resultaat? Meer vitale voedingstoffen en mineralen worden behouden en je smoothie bevat minder lucht.

Tip! Koop desnoods een nieuwstaat blender via marktplaats, zo heb ik mijn vacuümblender voor maar 75 euro weten te kopen😜

Waarom een slowjuicer?

Microscopische vezels eten door sapjes te drinken.
slowjuicer

Slowjuicers zijn een beetje het vergeten broertje van de blender. Hiermee kan je fruit, groente en kruiden met een sloom tempo maximaal uitpersen voor hun levengevende kwaliteiten zonder dat er hitte vrijkomt.

Overigens krijg je door te juicen nogsteeds de nodige vezels binnen. Deze vezels zijn namelijk microscopisch in omvang en zwerven rond in het sap. Verder kun je ervoor kiezen om je sap niet te zeven voor nog meer vezels. 

Het resultaat? 

Een zwaar alchemisch sapje waarmee je op cel niveau je lichaam vitaliseert en reinigt. Sapjes zijn als het ware een concentraat en versterken de natuurlijke aanwezige medicinale eigenschappen van groente, fruit en kruiden. Daarnaast zijn sapjes super makkelijk te verteren en krijg je een stortvloed aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen. 

De selderijsap craze van Anthony Williams, ook wel bekend als de ‘medical medium’ illustreert goed hoe krachtig sapjes kunnen werken op het zelf herstellend vermogen.

Tip! Koop een slowjuicer met een horizontale schroef die je makkelijk kan schoonmaken. Mijn omega 8228c is binnen 5 minuten schoon!

Werken aan je langdurige gezondheid?

Neem dan eens een kijkje naar ons 28-daagse detox dieet.

Deze prachtige hardcover staat bomvol super gezonde recepten voor smoothies, sapjes en salades. Overigens krijg je ook nog eens 4 speciale weekmenu’s en boodschappenlijstjes.

Ik weet zeker dat deze maaltijden jou geweldige resultaten gaan opleveren op de lange termijn!

>> Geweldig ik neem meteen een kijkje!

Je zal niet teleurgesteld zijn

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Beoordeel dit artikel!

Slecht artikel Super artikel
philipvdlinde99@gmail.com

Geef een reactie