Dit is Griekse tzatziki, maar dan net een beetje anders! Wij voegden de lekkerste ingrediënten uit de Griekse natuur toe. Wat dacht je van een tzatziki dip met zwarte olijf?
Rasp de komkommer fijn in een vergiet of zeef en laat deze uitlekken. In de schil zitten de meeste vitaminen, deze raspen we dus mee!
Doe de soya yoghurt in een kom.
Snijd of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer vast even door zodat de smaken kunnen intrekken.
Voeg ook de peper, de olijfolie en het sap van een halve citroen aan je mengsel toe. Roer weer even door.
Nu de komkommer is uitgelekt kun je deze aan het yoghurt mengsel toevoegen. Roer alles goed door elkaar.
Garneer met dille!
Je kunt de tzatziki direct eten of even in de koelkast zetten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tzatziki op soya basis, met knoflook en olijf , een Recept van HappyVegan.nl