een echte topper voor de herfstdagen. Smeuiig en zoet van smaakt
Voorverwarm de oven op 176 graden.
Vet de taartbodem in met kokosolie
Verwerk in een keukenmachine de hazelnoten tot een fijne kruimel met de textuur van zand. Voeg de olie, ahornsiroop, zout en havermeel toe en verwerk het opnieuw tot het deeg bij elkaar komt.
Voeg ten slotte de gerolde haver toe en pulseer totdat de haver is gehakt, maar nog steeds wat textuur heeft.
Het deeg moet iets aan elkaar plakken als je het tussen je vingers drukt, maar het mag ook niet super kleverig zijn. Als het te droog is, probeer dan 1 theelepel water toe te voegen of wat langer te verwerken.
Verkruimel met je vingers het deeg gelijkmatig over de bodem van de taartbodem. Druk vanuit het midden het mengsel stevig en gelijkmatig in de schaal en beweeg naar buiten en naar boven langs de zijkant van de taartschaal. Hoe harder je de kruimels in de schaal drukt, hoe beter de korst bij elkaar blijft. Prik een paar vorkgaten in de bodem om stoom te laten ontsnappen.
Bak de korst, onbedekt, gedurende 10 tot 13 minuten licht goudbruin. Uit de oven gehaald en 15 tot 20 minuten op een rooster laten afkoelen.
Giet de cashewnoten af en spoel ze af. Combineer in een snelle blender de geweekte cashewnoten, agave, olie, cacaopoeder, gesmolten chocolade, vanille, zout en espressopoeder en mix op hoog tot de vulling volledig glad is. Het kan een paar minuten mengen duren om het glad te krijgen, afhankelijk van je blender. Als de blender meer vloeistof nodig heeft om het op gang te krijgen, voeg dan een eetlepel amandelmelk toe om het verder te helpen.
Giet de vulling in de voorbereide korst en schep elk laatste beetje uit de blender. Strijk de bovenkant gelijkmatig glad. Garneer desgewenst met geschaafde chocolade en/of kokosvlokken.
Plaats de taartschaal onbedekt op een egale ondergrond in de vriezer. Vries een paar uur in en bedek het gerecht vervolgens met folie en vries het een nacht in, of minimaal 4 tot 6 uur, totdat de taart is op.
Haal de taart uit de vriezer en laat hem 10 minuten op het aanrecht staan voordat je hem snijdt. Deze taart is bedoeld om bevroren geserveerd te worden. Wikkel overgebleven plakjes afzonderlijk in folie en bewaar ze 1 week in een luchtdichte container in de vriezer.
hazelnoot choco taart , een Recept van HappyVegan.nl