Deze pepernoten zijn Vegan en geschikt voor glutenintoleranten en lactoseintoleranten
Kneed alle ingrediënten samen met je handen (of eventueel met een mixer met deeghaken). Zodra je een bal kunt vormen, is het deeg klaar.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Je kunt deze stap ook overslaan, maar het maakt je peperkoek korreliger en minder knapperig.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bedek een bakplaat met bakpapier en haal het deeg uit de koelkast.
Maak van het deeg hele kleine knikkers (maximaal 0,4 inch/Ø1 cm) en leg ze op de bakplaat. Je hoeft er niet op te drukken.
De pepernoten worden veel groter tijdens het bakken, dus laat voldoende ruimte tussen de kruidennoten.
Bak de peperkoekkoekjes 15-20 minuten. We bakken ongeveer 120 peperkoekkoekjes in de oven in 2 keer.
Laat de peperkoekkoekjes voor het eten volledig afkoelen of bewaar ze in een luchtdichte koektrommel.
Vegan Pepernoten , een Recept van HappyVegan.nl