Eigenlijk niet zo heel bekend in Nederland, maar pecan pie is echt voortreffelijk, een prima manier om meer noten te eten ;)
Verwarm de margerine, bruine suiker, en ahronsiroop met de maizena, tot het kookt. Zet het vuur zacht en laat het nog een minuut door pruttelen. Voeg de zout, rum en vanille toe en roer.
Blend de tofu zacht, voed de suiker mix toe en blend nogmaals zacht. Voeg de pecans toe (op 30/40 na voor de topping) en blend nogmaals kort. Laat afkoelen.
Verhit de oven op 180 graden.
Mix de ingredienten in een kom tot een stevig deeg, voeg het water lepel per lepel toe zodat het deeg niet te nat wordt.
Duw het deeg in een taartpan tot een stevige bodem.
Giet de afgekoelde vulling in de bodem, en top af met de pecan noten.
Bak een uur tot goud bruin. Laat afkoelen voor je begint met snijden.
Pecan pie , een Recept van HappyVegan.nl