Trek in Mexicaanse ovenschotel? Zoek niet verder! Deze veganistische variant is gezond én ontzettend vullend. Ook te variëren met tortillawraps of salade. Waar heb jij zin in vandaag?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de bonen en maïs samen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de ui en meng door de bonen en maïs. Snijd de tomaten in parten. Doe ⅓ van de tomaten in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de tabasco toe en pureer tot een salsa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken van 1½ cm.
Neem de aardappelen uit de oven. Verdeel de aardappelen, de rest van de tomaten, avocado en het bonenmengsel over de kom en serveer met de salsa.
Mexicaanse ovenschotel met geroosterde zoete aardappel , een Recept van HappyVegan.nl