Groene asperges en noten, perfect voor een gezonde en vullende lunch! Wist je dat we midden in het aspergeseizoen zitten? Hamsteren maar, nu zijn ze nog goedkoop!
Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.
Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Kook de asperges 5 minuten in water met zout. Giet af en bestrijk met 2/5 olie. Verhit de grillpan en grill ze in 4 minuten gaar, keer regelmatig en doe ze in een schaal. Gril de courgette 5 minuten en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.
Hak de amandelen grof met een keukenmachine. Besprenkel de groenten met de rest olijfolie en de grof gehakte amandelen.
Gegrilde groene asperges met amandel , een Recept van HappyVegan.nl