Gegrilde groene asperges met amandel

Groene asperges en noten, perfect voor een gezonde en vullende lunch! Wist je dat we midden in het aspergeseizoen zitten? Hamsteren maar, nu zijn ze nog goedkoop!
  • Vegan Diner
  • 1 persoon
  • 12g koolhydraten
asperges 12g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 15 gram rode ui
  • 75 gram courgette
  • 0,75 el rodewijnazijn
  • 125 gram groene asperges
  • 1,25 el olijfolie
  • 16,5 gram amandelen

Instructies

  • Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.
  • Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  • Kook de asperges 5 minuten in water met zout. Giet af en bestrijk met 2/5 olie. Verhit de grillpan en grill ze in 4 minuten gaar, keer regelmatig en doe ze in een schaal. Gril de courgette 5 minuten en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.
  • Hak de amandelen grof met een keukenmachine. Besprenkel de groenten met de rest olijfolie en de grof gehakte amandelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gegrilde groene asperges met amandel
Hoeveelheid per portie
Calories 149 Calories from Fat 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Fat 9g14%
Sodium 9mg0%
Potassium 564mg16%
Carbohydrates 12g4%
Fiber 5g21%
Sugar 5g6%
Protein 7g14%
Vitamin A 1095IU22%
Vitamin C 21.5mg26%
Calcium 86mg9%
Iron 3.6mg20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Groene asperges als basis voor een gezonde lunch

Naast dat je deze groene – en witte – wonders op talloze manieren kan bereiden, zijn ze ook nog eens supergezond. Asperges zitten vol met allerlei vitamines, zoals vitamine K, C, E, B1, B2 en foliumzuur(ook wel B11 genoemd). Rauw is het de groente met de meeste voedingswaarden, maar natuurlijk zijn ze lekkerder uit de pan. Eventjes koken, op de grill en op je bord ermee!

Het fijne aan asperges is natuurlijk ook dat ze van Nederlandse bodem komen, en dus een veel kleinere klimaat impact hebben. Klimaatbewust eten!

Hoe bereid je dit groene goud?

In tegenstelling tot witte asperges hoef je de groene variant niet te schillen. Dat maakt deze groente en stuk laagdrempeliger om te bereiden. Kook ze kort zodat ze iets zachter worden en grill ze voor de rookachtige smaak. (voor meer smokiness, is enkele druppels rookolie echt een aanrader).

Behoeft verder weinig kruiden. Een beetje peper, zout en olie geven het gerecht voldoende tastiness!

Meer Nederlands-lekkers eten? Wat dacht je van zoete witlofschuitjes met vegan gehakt? Volgend seizoen gaan we natuurlijk ook aan de slag met asperges, we denken aan een ratatouille met asperge, maar voor nu hebben we alvast een ratatouille recept zonder asperge! Ook lekker voor bij deze asperges is een amandelkaas, probeer dit recept eens.

0 van 0 stemmen
Afdrukken

Gegrilde groene asperges met amandel

Groene asperges en noten, perfect voor een gezonde en vullende lunch! Wist je dat we midden in het aspergeseizoen zitten? Hamsteren maar, nu zijn ze nog goedkoop!

Gang lunch
Keuken hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 149 kcal
Auteur Happy Vegan

Ingrediënten

  • 15 gram rode ui
  • 75 gram courgette
  • 0,75 el rodewijnazijn
  • 125 gram groene asperges
  • 1,25 el olijfolie
  • 16,5 gram amandelen

Instructies

  1. Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.

  2. Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

  3. Kook de asperges 5 minuten in water met zout. Giet af en bestrijk met 2/5 olie. Verhit de grillpan en grill ze in 4 minuten gaar, keer regelmatig en doe ze in een schaal. Gril de courgette 5 minuten en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.

  4. Hak de amandelen grof met een keukenmachine. Besprenkel de groenten met de rest olijfolie en de grof gehakte amandelen.

 

Meike Wessels

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie