Dit lasagne recept is net zo heerlijk als de lasagne die je gewend bent. Makkelijk om te maken, 100% plantaardig en spotgoedkoop!
Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de aubergineschijfjes uit op een braadschotel. Giet er (eventueel) wat olie over en strooi er een beetje kruidenzout op.
Zet 25 minuten in de oven. Stoof de ui op een laag vuur gaar. Doe de basilicum, oregano en cayennepeper bij de ui. Na een halfuurtje doe je er de champignons en spinazie bij. Na 5 minuten het tomatenvlees.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe de cashewnoten samen met het teentje knoflook in een blender of foodprocessor en mix fijn. Doe de mosterd, edelgist, citroensap, peper, zout en nootmuskaat erbij.
Voeg de melk beetje bij beetje erbij en mix ondertussen. Blijf mixen tot je een smeuïge brij krijgt.
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met een laagje tomaten-spinazie-champignonsaus. Hierop leg je een laag lasagnevellen, gevolgd door een laag tomatensaus, een laag aubergineschijfjes, een laagje tomatensaus, een laag lasagnevellen.
Dit herhaal je tot alle ingrediënten opgebruikt zijn (3 à 4 lagen). Zorg ervoor dat bovenaan een laag tomatensaus ligt. Hierop spreid je de bechamelsaus egaal over alles uit. Bak de lasagne gedurende 40 minuten in de oven.
Groentelasagna , een Recept van HappyVegan.nl