Veganistische gerechten maken, dat kunnen ze wel in Marokko! Wat dacht je van deze heerlijke pompoen tajine met kikkererwten, linzen en couscous?
Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaadlijsten. Verwijder daarna de schil en snijd de parten nog eens doormidden.
Snijd de ui in grove ringen en de knoflook en verse koriander fijn.
Verhit de veganistische boter in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de stukken pompoen, de ras el hanout kruiden en de rozijnen toe en bak ze 3 minuten.
Voeg nu het water toe en breng het mengsel op een matig vuurtje aan de kook.
Laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Schep het mengsel tussendoor een paar keer om.
Laat de kikkererwten en linzen uitlekken en voeg ze na 10 minuten toe aan je stoof.
Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De koriander kun je door de tajine of door de couscous mengen. Je kunt er ook voor kiezen om een schep tajine op een bord couscous te serveren en de koriander hier overheen te strooien. It's up to you!
Pompoen tajine met Marokkaanse specerijen , een Recept van HappyVegan.nl