Heb je de bloemkoolpizza al geprobeerd en heb je eens zin in iets anders? Deze pizzabodem van zoete aardappel is gezond, verantwoord en 100% vegan!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de zoete aardappel in stukken en doe deze in een keukenmachine.
Voeg de havermout, een scheutje olijfolie en de peterselie toe en blend tot een deeg.
Leg een bakpapiertje op je bakplaat en plaats het deeg erop. Je maakt er met je handen een mooie, platte pizzavorm van.
Doe je pizzabodem in de oven voor 20-30 minuten. De korst moet krokant, donkeroranje en droog zijn.
Draai nu je pizzabodem om en wrijf met een kwastje de onderkant in met olijfolie.
Doe de pizza nog 5 minuten terug in de oven zodat hij extra krokant wordt.
Voeg nu je toppings toe en bak voor nog 5-10 minuten, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt.
Eet smakelijk!
Verantwoorde pizzabodem van zoete aardappel , een Recept van HappyVegan.nl