Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond. Lekker als tussendoortje, ontbijt of lunch! Lekker hoor!
Voeg de gemalen lijnzaad en water bij elkaar en laat het 10-15 minuten weken.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Prak (of blend) de banaan fijn en laat even staan.
Mix in een grote kom de volkoren bloem, bakpoeder, zout, baking soda, kaneel en optioneel de dadelsiroop (voor de zoetekauw).
Meng de geprakte banaan en de eivervanger bij het mengsel van bloem en kneed het goed door elkaar tot het een compacte massa is geworden.
Het deeg zal plakkerig en hard zijn, maar dat komt goed. Je hoeft dus geen water toe te voegen.
Giet het mengsel in het cakeblik en bak het bananenbrood af in 50 minuten. Het deeg zal iets gaan rijzen, maar het is normaal dat het niet zo luchtig wordt als een cake en dus niet zo hoog wordt als je misschien gewend bent.
Haal het bananenbrood uit de oven en kijk met een prikker of de binnenkant gaar is. Laat het nog even een paar minuten afkoelen.
Veganistisch bananenbrood , een Recept van HappyVegan.nl