Je hoeft geen puntje pizza te missen met deze Vegan en glutenvrije Pizzabodem!!
Haal de bloemkoolroosjes door een keukenmachine op het roosterblad (niet het "S"-mes) om de bloemkoolrijst te maken.
Of rasp ze met de hand met een doosrasp. (Dat maakt ongeveer 400gr.)
Gooi de bloemkoolrijst over in een grote gaaszeef en breng een pot water aan de kook. Plaats de zeef over de pot en dek het af met een deksel. Stoom 5 min om te verzachten. Laat afkoelen.
Als het voldoende is afgekoeld, schep je bloemkoolrijst in een dunne theedoek of kaasdoek. Druk zoveel mogelijk water eruit met je handen. (Het is belangrijk om het erg droog te krijgen).
Voorverwarm de oven op 230 graden. *
Meng in een grote kom de bloemkoolrijst, gemalen chia, water, amandelmeel, voedingsgist, Italiaanse kruiden, zeezout en knoflookpoeder goed door elkaar. Vorm vervolgens met je handen deeg tot een bal.
Leg het deeg op pakpapier in de vorm van je pizza of pakplaat. Maak het deeg plat met je handen, krijg het zo vlak en rond mogelijk, ongeveer halve cm.
Leg de pizzakorst voorzichtig met het pakpapier op je hete pizzasteen of bakplaat. Kook 20 minuten in de oven. Zet vervolgens het vuur lager tot 200C en kook nog 15-20 minuten of tot het goudbruin is.
Bereid ondertussen pizzasaus voor door de tomatensaus, tomatenpuree en zeezout in een kleine kom samen te kloppen.
Bedek de pizzabodem met pizzasaus en schep er royaal veganistische mozzarella overheen. Bestrooi met basilicum, zeezout, peper en cayennepepervlokken. Snijd in plakjes en serveer. **
* Als u een pizzasteen gebruikt, leg er dan eerst bakpapier overheen.
** Je kan de pizza nog een keer in de oven zetten om de kaas lekker te laten doorsmelten.
Krokante bloemkool Pizzabodem , een Recept van HappyVegan.nl