Vleesvrije worstjes vol smaak!
1. Meng alle kruiden in een kom en zet apart.
1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook zacht. Laat het geheel afkoelen.
2. Doe de erwten in een kom en voeg de tomatenpuree, gist, de kruidenmix en bruine rijstmeel toe. Meng tot het goed in elkaar gemixed is.
3. Strooi de xanthamgom lichtjes over het "vlees" en roer er grondig doorheen. *
4. Voeg de gekookte groenten en meng het goed door elkaar.
5. Maak 4-6 worstjes, wikkel ze in folie en stoom vervolgens 15 minuten. **
6. Laat ze afkoelen en koel de worstjes dan een nacht in de koelkast.
7. Bak of gril de worstjes, als je klaar bent om te eten!
*De xanthaangom houdt alles mooi bij elkaar.
**Het helpt soms ook om de worsten minstens 30 minuten te koelen voordat je ze kookt om ze te helpen bij elkaar te blijven.
Vegan Worsten , een Recept van HappyVegan.nl