Smeuïge vegan chocoladetaart! Wij hebben hem gegarneerd met framboos, maar sinaasappelzest is ook heerlijk.
Verhit de oven op 180 graden.
Zeef alle droge ingrediënten, zodat ze niet klonteren en goed gemixt zijn.
Smelt de chocolade in de plantaardige melk door deze te verhitten in een pannetje. Mix dan alle natte ingrediënten erdoorheen.
Mix de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
Wij gebruiken twee siliconen 20cm taartvormen, hier bakken we in gelijke delen het deeg in gedurende 35 minuten. Doe een test met een prikker om te zien of het gaar is.
Laat 15 minuten afkoelen. Wij dekken het af met een theedoek (zodat het niet uitdroogt) en koelen het snel in de koelkast.
Zeef de droge delen goed door elkaar.
Voeg dan de vanille aroma en plantaardige melk toe.
Als het te dik is, voeg dan wat extra plantaardige melk toe. Is het te dun, gebruik dan wat extra cacao.
Smeer een laag tussen de twee afgekoelde cakes. Smeer ook de bovenkant in. Gebruik de achterkant van een mes om wat overloopt vanaf de bovenkant, strak tegen de zijkanten aan te smeren.
Garneer.
Vegan chocolade taart , een Recept van HappyVegan.nl