Deze heerlijke peperkoek cake maakt van jouw tafel echt een feest
Verwarm de oven voor op 180 graden F. Spuit een pan en zet apart.
Meng in een middelgrote kom bloem, zuiveringszout, bakpoeder, zout en kruiden.
Gebruik een stamixer, met de peddelbevestiging en room samen de bruine suiker en boter tot licht en luchtig. Schraap indien nodig langs de zijkanten.
Voeg melasse toe en klop tot het geheel is, schraap opnieuw langs de zijkant van de kom als dat nodig is.
Voeg appelmoes toe en klop opnieuw tot een goed geheel. Het cakebeslag ziet er op dit punt misschien een beetje gestremd uit. Dat is niet erg! Het zal zichzelf oplossen zodra de rest van de ingrediënten zijn toegevoegd.
Voeg het sojamelk- en meelmengsel in drie batches toe. Schraap de zijkanten ertussen naar beneden. Mix tot het net gecombineerd is. Pas op dat je niet te veel mengt.
Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk de bovenkant glad. Bak 35-45 minuten, totdat een tandenstoker die in het midden is ingebracht, er schoon uitkomt.
Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen en klap vervolgens uit op draadrekken om volledig af te koelen.
Bestuif met poedersuiker voor het serveren.
Peperkoek cake , een Recept van HappyVegan.nl