Deze Italiaanse Vegan Gehaktballen zijn super lekker en ook nog eens Noten -en Glutenvrij! En je hebt maar 3 hoofdingredienten nodig.
Kook de 700 ml water in een middelgrote pot. Wanneer het water kookt, breng het op smaak met zout en voeg linzen toe. Zet het vuur lager op gemiddeld en stel een timer in op 24 minuten.
Als er nog 12 minuten op de timer staat, voeg dan de quinoa toe en roer die goed samen met de linzen. Laat het geheel koken tot er geen water meer in de pot zit.
Het duurt in totaal 23-24 minuten om de linzen en quinoa te koken.
Laat het gekookte linzen quinoa mengsel een paar minuten afkoelen. Voeg tijdens het afkoelen 1 el gemalen lijnzaad en 3 el water toe aan een kleine kom. Meng het door elkaar en zet het in de koelkast om het 10 minuten in te dikken.
Gebruik vervolgens een koffiemolen of een klein blender om zonnebloempitten tot een poeder te malen.
Giet de linzen en quinoa in een grote keukenmachine.
Voeg de grof gehakte champignons, in blokjes gesneden rode ui,broodkruim, gemengde zonnebloempitten, tomatenpuree, veganistische Worcestershire saus, voedingsgist, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, gedroogde basilicum, gedroogde peterselie, zout, peper en het Vlasei toe.
Pulseer het mengsel 1-2 minuten op hoog of totdat alle ingrediënten zijn afgebroken en gemengd. Het mengsel zal plakkerig zijn, maar dat is normaal.
Verwarm de oven op 175 graden
Terwijl de oven aan het opwarmen is, bekleed je een grote bakplaat met perkamentpapier. Gebruik een ijsschep of grote lepel om het mengels uit de keukenmachine in je hand te scheppen. Maak er balletjes van zo groot als een golfbal. Je kan er ongeveer 14 tot 15 balletjes rollen.
Leg de vegan gehaktballetjes op het dienblad en bak ze 15-18 minuten.
En klaar! Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus, een scheutje voedingsgist (of vegan parmazaan) en je favoriete pasta.
* Flax Seed of Vlasei, kun je in verschillende winkels kopen
Italiaanse Vegan Gehaktballen , een Recept van HappyVegan.nl