Heerlijk borrelhapje voor een gezellig avondje, of als onderdeel van een lekker junkfood gerecht!
Snijd de ui, knoflook en Jalapeño.
Blend alle ingrediënten tot het een gladde substantie is.
Snijd de uien in ringen van circa 2,5 centimeter.
Week de uien 30 minuten in witte azijn, giet daarna af.
Mix de bloem, maizena en bier tot een glad mengsel.
Mix in een andere kom de panko en kruiden.
Doop de uienringen eerst in het biermengsel en vervolgens in het droge mengsel. Je kunt dit twee of drie keer herhalen.
Optioneel: Leg de bedekte uienringen op een bakplaat of bord, en zet ze 30-60 minuten in de vriezer. Dit maakt het makkelijker maar is niet nodig.
Zet de frituurpan aan, wacht tot de olie heet is, bak de uienringen 4-6 minuten tot deze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier, serveer met Jalapeño saus.
Vegan uienringen , een Recept van HappyVegan.nl