Lekker zelf kersentaart maken, en natuurlijk vegan! Maar vegan en glutenvrij kan soms best een uitdaging zijn, daarom hebben wij deze heerlijke vegan glutenvrije kersentaart!
Kook de kersen samen met de siroop en citroensap ongeveer 20 minuten, tot de sap er goed uit is kunnen lekken.
Roer de maizena goed door het geheel, zodra het geheel wat dikker word, haal van het vuur (30 seconden)
Laat afkoelen
Verhit de oven tot 180 graden
Doe alle ingredienten (behalve de kokossuiker) in een kom en mix goed tot een stevig deeg, voeg het water er steeds per lepel in zodat het niet te nat kan worden.
Doe tweederde van het deeg in een ingevette taartpan drukken tot een stevige bodem
Voeg de afgekoelde kersenvulling toe.
Rol het overige deeg plat uit, en druk er vormpjes uit.
Leg de vormpjes op de taart, besprenkel met kokossuiker.
Bak 30 minuten tot goudbruin. Laat een beetje afkoelen voor dat je begint met snijden.
Glutenvrije kersentaart , een Recept van HappyVegan.nl