Zacht, luchtig, satijnen taart, licht frisse citrus en vanille tonen, hier verras je echt iedereen mee!
En dan nog vegan ook, gemaakt met aquafaba
Gang
Dessert
Keuken
American, Amerikaans, Franse keuken, French
Trefwoord
appeltaart, aquafaba, meringues
Voorbereidingstijd1uur30minuten
Bereidingstijd45minuten
Totale tijd2uur15minuten
Porties8
calorieën217kcal
Ingrediënten
Meringue
130mlaquafabaongeveer 1 blik kikkererwten vocht
1/4tlcream of tartarwijnsteen bakpoeder
1/4tlvanille
100 gramsuiker
Bodem
200gramhavermeel
100gramamandelmeel
2elsuiker
1/4tlzout
3elkokosolie
3elamandelmeel
Vulling
400gramzijde tofu
180mlcitroensap4 grote citroenen
100gramsuiker
4 elmaizena
3elamandelmelk
1/4tlzout
2elcitroenzestoptioneel (wel lekker)
Instructies
Bereid de aquafaba voor
Breng het kikkererwten vocht aan de kook over midden hoog vuur. Verlaag het vuur tot medium en laat het 15 minuten sudderen. Het zou nu gereduceerd moeten zijn tot ongeveer 120 ml , giet het in een bakje en laat het afkoelen in de koeling.
De bodem
Blend de haver meel, amandelmeel, suiker, en zout. blend langzaam de kokosolie en amandelmelk er doorheen.
Verdeel het deeg in een lage taart vorm, duw het goed aan. bak get voor 20-25 minuten op 180 graden, tot de bodem droog en goud is.
Maak de vulling
Blend alle ingrediënten goed door elkaar. Als de bodem is gebakken, laat het afkoelen tot het nauwelijks warm is. Voeg de vulling toe aan de bodem, en bak het voor 40-45 minuten tot de vulling is gezet maar nog wel licht verend is. Laat afkoelen terwijl je de meringue maakt.
Maak de meringue
Klop de koude aquafaba met de cream tartar en vanille in een goed ontvette kom met klopper, tot het schuimt en pieken krijgt. Voeg er langzaam suiker aan toe (beetje bij beetje) terwijl je doorklopt, en het stevige pieken krijgt.
Afmaken
Bedek de afgekoelde taart met de meringue zet de oven op grill stand op 300 graden en grill voor 1/2 minuten, blijf kijken je wil niet dat het verbrand!