Shortening wordt vaak in Amerikaanse recepten gebruikt, vaak in zoete gerechten. Shortening, vergeleken met bijvoorbeeld margarine, bevat nauwelijks water. Omdat er nauwelijks water in zit heeft het een relatief hoog kookpunt en blijft het goed vast op kamertemperatuur.
We willen beide oliën op kamertemperatuur hebben. Ze zijn het beste te mixen als ze warmer zijn. Maar het is belangrijk dat ze sneller afkoelen en stollen dan dat ze kunnen scheiden. Dus we willen niet te warm, en dus vloeibaar.
Meng de twee oliën in een blender, keukenmachine of met een staafmixer voor ongeveer 1 minuut.
Giet de substantie in een vorm. je kunt gewoon een plastic bakje gebruiken, en het eindresultaat snijden wanneer nodig. Je kunt ook een vorm voor ijsblokjes gebruiken zodat je gemakkelijk kant en klare porties hebt!
Vries de shortening in, zodat het zo snel mogelijk stolt. Na een uur zou het bruikbaar moeten zijn. in een afgesloten bakje kun je het tot 3 maanden bewaren in de koelkast. in de vriezer tot 2 jaar.
Shortening , een Recept van HappyVegan.nl