Een gemakkelijke bechamelsaus voor al je gerechten! We hebben ook een extra variant gemaakt die wij nog lekkerder vinden maar voor als je meer tijd hebt.
(alleen voor de uitgebreide versie) Doe de plantaardige melk in een bak die je gemakkelijk in de koelkast kan bewaren, voeg daaraan de peperkorrels (heel) laurierblad, platte peterselie en halve sjalot aan toe, en bewaar die een dag lang in de koelkast. Zo kunnen de smaken in de melk trekken (infuseren) en breng je de saus gemakkelijk op smaak zonder er dingen aan toe te voegen.
Smelt de boter in een sauspan en mix de bloem erdoorheen (totdat die niet meer geklonterd is) verwarm maar laat niet bruin worden. Je kunt nu ook de tapioca toevoegen dit zal de saus dikker maken.
Voeg de melk toe (in kleine beetjes) en blijf goed mixen zo'n 3 minuten tot de saus licht indikt. Je kan nu al de mosterd toevoegen zodat die goed vermengt met de rest van het geheel.
Voeg de peper en zout toe en mix er goed doorheen. Je kunt nu ook de nootmuskaat en edelgistvlokken toevoegen.
Klaar voor gebruik.
Vegan bechamelsaus , een Recept van HappyVegan.nl