Franse/zwitserse kaasfondue als Vegan? Ja hoor, we kunnen alles vegan maken!
In een kleine pan kook de cashew en aardappel. Laat op zacht vuur 20 minuten door koken. En giet af.
Doe de cashew en aardappel in een keukenmachine (of in een grote bak en bewerk met een staafmixer) voeg ook de knoflook, miso, mosterd, citroensap, tapioca, witte peper en 1/4de van de soja melk toe. Blend tot een zachte puree.
Voeg langzaam steeds wat Sojamelk toe en blijf blenden.
Kook de wijn in een pan op het vuur, en laat 4 minuten koken en reduceer ongeveer tot de helft.
Voeg de cashew mix eraan toe en roer door en laat het geheel ongeveer 4 minuten borrelen. Het zou dikker van textuur moeten worden en licht elastisch.
Voeg zout toe om op smaak te brengen. Houd het warm en eet met bijvoorbeeld stukjes brood of groentes.
Vegan Kaasfondue , een Recept van HappyVegan.nl