Er is niets zo vreselijks als een saaie burger. Deze burger is heerlijk als je hem grilt, de lente ui en paddenstoel smaken heerlijk hierin. Daarnaast zijn de pinto bonen een echte eiwitbom!
Fruit de ui en knoflook 3/5 minuten in olie
Voeg de lente ui, komijn en champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot de champignons gaar zijn.
Prak, of blend (als je een gladde textuur wilt) de bonen en mix vervolgens met de andere ingrediënten.
Maak er burgers van, niet te dun dan vallen ze uit elkaar, niet te dik want dar worden ze lastig gaar. Houd ongeveer 2 centimeter aan.
Bak of grill de burgers tot mooi bruin!
Is de mix te zacht, en vallen ze uit elkaar, voeg een bindmiddel toe zoals tarwegluten of broodkruim. Ik vind de burgers het lekkerst op een simpel broodje met wat tomaat, ui, komkommer en sla!
Paddestoel bonenburger , een Recept van HappyVegan.nl