Vegan hotdogs? Lekker! In plaats van de klassieke zuurkool combo, hebben wij er venkel en groene appel bij gedaan, echt heerlijk!
Verhit de oven op 180 graden.
Blend de appel, bouillon, liquid aminos, en liquid smoke tot een fijne puree.
Doe alle droge ingrediënten voor de hotdog bij elkaar in een grote kom, kneed vervolgens de puree hierdoor heen.
Verdeel het deeg in vieren. En wikkel elk deel strak in een vel aluminium folie, draai vervolgens de uiteindes totdat het niet verder kan draaien.
leg ze op een bakplaat en bak ze voor 25/30 minuten. Draai elke 10 minuten, en knijp zachtjes met een tang om te kijken of het deeg al stevig is geworden.
Wanneer gaar, laat minimaal 5 minuten afkoelen voordat je ze uitpakt.
Gril de venkel en ui (eventueel met olie) tot licht bruin.
gril eventueel de opengesneden broodjes kort.
Vul het broodje met rucola, een hotdog, top met venkel en ui, druppel er wat balsamico azijn over.
Vegan hotdog , een Recept van HappyVegan.nl