Geen vlees en rijst vervangen door bonen en linzen, dat is gezonde chili sin carne! Het gerecht wordt er absoluut niet minder lekker door. Probeer zelf maar eens.
Bereid de linzen en bonen zoals aangegeven op de verpakking.
TIP: linzen en kidneybonen zijn ook te koop in blik en pot! De goedkoopste (huis)merken bevatten vaak het minste suiker.
Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een klein laagje water op middelhoge temperatuur tot hij lichtbruin wordt. Roer regelmatig door!
Snijd ondertussen de rode en groene chili fijn en hak de amandelen in kleine stukjes.
Snijd de broccoli, tomaat en champignons in kleine stukken.
Voeg, als de ui gefruit is, de chili pepers, broccoli en champignon toe aan de pan, en bak kort aan.
Voeg de tomaten en amandelen toe samen met 25 ml water en breng het mengsel aan de kook. Laat dit 5 minuten pruttelen en roer regelmatig door.
Je saus moet een dikkige tomatensaus worden. Is deze nog te waterig? Laat hem dan iets langer pruttelen. Zo trekken ook de smaken beter in.
Voeg de kidneybonen en linzen toe aan de saus en laat nog 3 minuten samen pruttelen. Roer het mengsel regelmatig door.
TIP: serveer je chili sin carne met tortillachips voor een lekkere bite!
Chili sin carne met bonen en linzen , een Recept van HappyVegan.nl