Met tofoe als basis ingrediënt maak je een knapperige, plantaardige vervanger van spekreepjes. Heerlijk voor door een maaltijdsalade of stamppot!
Doe de olijfolie en de kruiden in een kom en roer goed door.
Snijd de tofoe in dunne reepjes (zoals ook spekreepjes eruit zien).
Voeg de reepjes tofoe toe aan de kruidenolie en roer goed door. Laat dit 10 minuten intrekken, roer om de 3 minuten door zodat de tofoe de kruiden goed opneemt.
Verhit een braadpan. Voeg geen extra olie toe! Dit zit allemaal al in je kommetje met de tofoe spekreepjes.
Als de pan goed heet is, kiep je het kommetje erboven om (kijk uit voor olie spetters op je kleding!).
Bak de spekreepjes op een redelijk hoog vuur in tien minuten lichtbruin en knapperig. Schep regelmatig om.
Leg twee vellen keukenpapier op een bord en verdeel hierover de spekjes. Zo kan de olie uitlekken voor je ze aan je gerecht toevoegt.
Recept voor knapperige, veganistische spekreepjes , een Recept van HappyVegan.nl