Wist je dat pompoen tjokvol zit met gezonde en vullende voedingsstoffen? Heerlijk voor de lunch of als avondmaaltijd. Ook nog eens super easy om te maken!
Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.
Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadje en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden.
Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de cuisine soya los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden en eten maar!
Onze tip: Maak deze pompoensoep met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen!
Pompoensoep met winterpeen en komijn , een Recept van HappyVegan.nl