Say Cheese! Dit heerlijke kaasrecept is makkelijk om te maken en ook nog eens 100% veganistisch. Zorg dat je standaard amandelen in huis hebt en je kunt dit gerecht altijd bereiden!
Week de amandelen 6 uur of een nacht in water.
Giet af en doe de amandelen in een blender met het citroensap, olijfolie, knoflook, zout en water.
Mix tot de amandelen zo glad mogelijk worden. Afhankelijk van je blender kan dit enkele minuten duren. Pauzeer de blender af en toe. Als het te dik is en niet mengt, voeg dan meer water toe. 1 eetlepel per keer totdat de brei goed is gemengd.
Wanneer het mengsel soepel en romig is, haal het dan uit de blender en doe in een kleine zeef die is bekleed met een fijne kaasdoek. Plaats de zeef boven een kom om het afdruipende water op te vangen en een nacht in de koelkast te zetten. Dit verwijdert niet alleen het overtollige water, maar verbetert ook de smaak.
Nadat de kaas een nacht goed is uitgelekt, moet je deze voorzichtig op een licht geoliede bakplaat omdraaien en de kaasdoek verwijderen. Je hebt twee bakopties: bak 25-30 minuten op 165 graden voor een meer smeerbare kaas. Of bak het 30-40 minuten op 180 graden voor een meer vaste, meer kruimelige, maar toch romige kaas.
Stop de kaas nadat het afgekoeld is in een luchtdicht bakje en bewaar in de koelkast. De substantie zal na het koelen meer opleven.
Plantaardige kaas van amandelen , een Recept van HappyVegan.nl