Een neutrale variatie op een pizzabodem met melk en ei, is een veganistische pizzabodem met quinoa. Deze smaakt net als een traditionele pizzabodem! Beleg hem met je favoriete ingrediënten.
Doe de quinoa in een zeef en spoel het goed door. Laat even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de quinoa samen met het bakpoeder, de oregano en een scheutje basilicum olie in een blender of keukenmachine.
Voeg het water toe en mix alle ingrediënten goed door.
Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verdeel je pizzadeeg hierover.
Bak je pizzabodem in 15 minuten krokant en bruin in een voorverwarmde oven.
Voeg jouw topping toe en doe de pizza nog 10-12 minuten terug in de oven.
Eetsmakelijk!
TIP: Als je extra pizzabodems wilt maken, verdubbel je de ingrediënten. Je kunt de bodems een aantal dagen in de koelkast bewaren of invriezen voor een langere houdbaarheid.
Snelle pizzabodem van quinoa , een Recept van HappyVegan.nl