Veganistisch recept voor pizzadeeg zonder melk en ei, met bloemkool! De topping kies je zelf. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere tomatensaus met champignon en paprika.
Voeg het lijnzaad toe aan je (maat)beker met water en laat dit minimaal 15 minuten staan.
Ondertussen begin je aan het deeg. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal ze tot fijne, kleine korreltjes. Je hebt nu bloemkoolrijst!
Kook de bloemkoolrijst in een pannetje water in 5 minuten gaar.
Ondertussen kun je de knoflook vast fijn snijden.
Giet het water af en doe de gekookte rijst in een kom die in de vriezer kan. Om de substantie vaster te maken, doe je het 10 minuten in de vriezer.
Ondertussen maak je de keukenmachine schoon en doe je hier de havermout in. Maal deze tot een meel. (als je al havermoutmeel hebt kun je deze stap overslaan)
Leg een schone theedoek op het aanrecht.
Ook kun je vast een bakpapier op de bakplaat leggen. Hier ga je straks de pizzabodem op maken.
Haal de bloemkoolrijst na 10 minuten uit de vriezer en keer de kom om op de theedoek. Draai met je handen de theedoek van bovenaf strak en zorg dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkoolrijst knijpt.
Warm de oven voor op 200 graden.
Doe de rijst in een kom waarin je goed kunt mixen en voeg het lijnzaadmengsel, het havermoutmeel toe.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar heen.
Voeg een scheutje olie, de rozemarijn, knoflook en italiaanse kruiden toe, en meng nog een keer.
TIP: Als je het deeg te droog vindt, kun je extra water toevoegen. Kijk hier wel mee uit, hoe natter je deeg, hoe minder krokant de pizzabodem wordt!
Verdeel je deeg op het bakpapier dat op je bakplaat ligt. Maak je bodem niet te dik, maar ook zeker niet te dun!
Bak het pizzadeeg in 30 minuten gaar.
Als je korst krokant en droog is, kun je je ingrediënten toevoegen.
Doe de pizza met ingrediënten nog 7-10 minuten terug in de oven.
Eetsmakelijk!
Pizzadeeg met bloemkool , een Recept van HappyVegan.nl