Een lekker Vegan Koffiemelk recept is moeilijk te vinden. Hier hebben we een recept die dicht bij gewone melk komt!
Doe de cashewnoten in grote kom. Bedek ze met ongeveer 2 kopjes kokend water en zorg ervoor dat alle cashewnoten onder water staan. Laat 20 minuten weken.
Giet cashewnoten en vloeistof in een fijnmazige zeef af.
Giet het water af en gooi het weg. Doe uitgelekte cashewnoten in de blender.
Voeg 1 kopje water met vanille en zout toe als je het gebruikt. Meng tot het volledig glad is, ongeveer 1 minuut. Voeg indien nodig met een theelepel meer water toe om het geheel meer in beweging te krijgen.
Voeg extra water toe, tot nog eens 1/2 tot 1 kopje of zo, totdat de melk de juiste dikte hebt die je wilt. *
En klaar. Je kan de melk gebruiken. *
* Cashew crème wordt dikker in de koelkast.
** Je kan het 5 a 6 dagen in koelkast bewaren. De melk kan scheiden in de koelkast. Schud voordat je het gebruikt.
Vegan Koffiemelk , een Recept van HappyVegan.nl