Fish & chips is echt een Engelse klassieker, maar hier aan de kust kunnen wij er ook wat van, laten we het vegan maken!
Snijd de tofu in 4 plakken. Knip het nori vel in hetzelfde formaat als de tofu plakken, en duw de vellen stevig tegen 1 zijde van de tofu aan.
Maak een paneerbeslag van de bloem, maïzena, zout, currypoeder, azijn en het bier. (het beslag 15 minuten in de vriezer leggen helpt bij het frituren)
Verwarm het frituurvet tot 185 graden.
Dip de tofu in het beslag, zorg dat het goed bedekt is.
Laat de "fish" voorzichtig in het frituurvet zakken. Stop de pan niet vol, maar zorg dat er genoeg ruimte is in het vet. Frituur zo’n 4 á 6 minuten en keer af en toe.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Besprenkel met citroensap en garneer met dille.
Tofu Fish & Chips , een Recept van HappyVegan.nl