Ook Gordon Ramsay gaat voor Vegan met deze heerlijke gevulde sandwich
voorverwarm de oven op 190°C en maak een bakplaat klaar met een rek en perkamentpapier. Spuit het bakrek met kookspray en zet apart.
Bereid marinade - klop sriracha, 2 eetlepels voedingsgist, knoflookpoeder, cayennepeper, gerookte paprika, vloeibare rook, ahornsiroop, tamari, gesmolten boter en water samen. Breng het mengsel op smaak met peper.
Leg de geperste tofu in een kom en gebruik je handen om de tofu in erwtenformaat te verkruimelen.
Breng op smaak met de resterende voedingsgist en 3 eetlepels marinade.
Snij de spekreepjes met een keukenschaar. Snijd het rijstpapier in reepjes van 4 cm breed. Giet de resterende marinade in een ondiepe ovenschaal dompel een paar spekreepjes tegelijk, het rijstpapier in de marinade.
Flip om te coaten. Eenmaal plooibaar leg ze op een voorbereide bakplaat. Strooi met de tofu langs de reepjes om de indruk van vet te krijgen.
Bedek het met een andere spekstrip en druk met je vingers om ze samen te smelten tot een strip.
Dip ze indien nodig opnieuw in de marinade. Herhaal dit met de andere strips.
bak de bacon reepjes in de oven voor 10- 12 min. Sla je halverwege om.
Krul de bacon voorzichtig met je vingers en bak ze nog eens 10-12 min tot ze lekker krokant and bruin zijn.
Smeer ze met meer marinade als ze te veel uitdrogen.
Bereid ondertussen de basilicum aioli voor.
Plaats de geklopte dooiers of aquafaba in een blender. Terwijl hij draait voeg langzaam de olie totdat de dooiers begint te verdikken.
Breng op smaak met knoflook, mosterd, basilicum, citroenschil, een flinke scheutje citroensap, zout en peper.
Snijd het brood in plakjes van 2 en 1/2 cm dik en rooster ze in een broodrooster of in een pan.
Snijd de tomaten in 19 mm dikke plakjes en breng op smaak met zout en peper
Bouw de sandwich op!
Het geroosterd brood met aioli, botersla, gekruide tomaat, knapperige spekreepjes en bedek dan met avocado schijfjes.
Serveer naast knapperige chips voor de perfecte zomerlunch op elk moment van de dag.
*Sriracha saus is een thaise saus. Hier te koop.
** Vegan Eierdooiers kun je hier kopen
***Pain de mie is wit of bruin brood met een dunne zachte korst. Andere broodopties kunnen ook.
BLT zomer Sandwich , een Recept van HappyVegan.nl