Koolhydraatarm recept van tofu steak. Serveer een heerijke vegetarische steak voor je vriendinnen en maak het af met een crunchy dukkah van gegrilde noten, zaden en specerijen. Goed gesmaakt en snel gemaakt.
Gril de noten in een droge koekenpan. Blijf husselen. Verwijder uit de pan zodra deze bruin gekleurd zijn.
Gril nu de specerijen in een droge koekenpan. Blijf husselen, totdat de geuren van de specerijen vrijkomen en verwijder uit de pan.
Hak de noten, zaden en specerijen fijn onder een vijzel of in een keuken machine.
Snijd de bieten tot noodles met een spiraalsnijder. Of snijd de bietjes julienne of gebruik een rasp.
Mix de gehakte kruiden, bieten, clementine zest en sap en de helft van de dukkah.
Breng de tofu op smaak met zout. Pers het overtollige vocht eruit door de tofu onder een zware snijplank te leggen.
In olijfolie bak de tofu goudbruin. Voeg een theelepel dukkah toe en bak dit kort mee.
Serveer de steek op de gemarineerde bieten en garneer het bord met groene salade. Besprenkel met dukkah.
Tofusteak met bietennoodles en dukkah , een Recept van HappyVegan.nl