Buddha Bowl's zijn er om een positieve impact te maken op de wereld en op je gezondheid. Deze bowl zit dan ook barstensvol met nutriënten, je zult je vol voelen, maar niet zwaar!
Rasp de gember en mix met alle pindasaus ingrediënten en 2/3 eetlepels water.
Kook de Spelt volgens de verpakking.
Verhit de oven voor op 200 graden C. en leg een bakpapiervel op een bakplaat.
Laat de Tofu uitlekken op een theedoek onder iets zwaars voor minimaal 15 minuten. Snijd hierna in hapklare blokjes.
Wrijf de tofu in met de maizena, chili, zout, peper, knoflook en 1 tl olijfolie.
Bak de tofu in de oven voor 30 minuten, kantel de blokjes halverwegen.
Was de verse boerenkool onder lauw water om het zachter te maken (1-2 minuten). Vervolgens snijd klein en wrijf in met de resterende olijfolie.
Snijd de wortel fijn.
Verdeel de spelt, tofu, boerenkool, edamame, wortel en koriander over de kommetjes.
Schenk pindasaus er over en garneer met limoenschijfjes.
Gebakken Tofu Power Bowl , een Recept van HappyVegan.nl